Villa med kontraster

Frame House er tegnet i en stram arkitektur, som en markant villa i landskabet. Indefra indrammes den smukke udsigt til landskabet og de store glaspartier opbløder kontrasten mellem det bløde landskab og den enkle, lineære arkitektur.

Troldtekt, Frame House
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Beliggenheden på kanten af et kuperet landskab er betagende og har været afgørende i designprocessen af villaen. Familien ønskede et skræddersyet hus til netop deres behov og ønsker, og vidste hvad de ville have. Efter en god dialog med arkitektfirmaet N + P ARKITEKTUR, der har mange boliger på referencelisten, blev de første skitser tegnet.

En langstrakt bygningskrop med vinduespartier og træterrasse til udsigten udgør hovedgrebet i bygningen. Køkkenet danner indenfor omdrejningspunkt for den åbne indretning og er et gennemlyst rum med adgang til en gårdhave. I den ene ende af huset er der blevet god plads til husets biler og en praktisk indgang til bryggerset.

Detaljer

Det modernistiske udtryk med lange linjer giver ro og udsyn, mens trædøre og trægulve giver en venlig atmosfære. Familien vidste fra deres tidligere bolig, at en god akustik var afgørende for et rart miljø og foreslog selv Troldtekt som et gennemgående loftsmateriale, der kunne sikre en god akustik i alle rum.

Med hvide Troldtekt akustikplader i strukturen ­extrem fin opleves lofterne som rolige og ensartede flader, der understreger det hvide interiør og dog har en stoflighed på linje med træfladerne. I mødet mellem lofterne og vindues­partierne er der lavet en fin detaljering, hvor lofterne ”svæver”, og et svagt lys strømmer ned. I loftet er der også indbygget spots flere steder. Et vellykket hus hvor både helhed og detalje er i vinkel.