Ro til at mærke naturen

Æstetik og sanselighed præger Kristín Björk Hilmarsdóttirs hjem ved Vejle Fjord. Forkærlighed for naturlige materialer fik kunstneren til at skabe ro i huset med lyse Troldtekt lofter.

Troldtekt Fredericia Trelde Næs
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

En længsel mod havet gjorde det nemt at sige ja, da Kristin Björk Hilmarsdóttirs mand annoncerede, at han havde fundet den perfekte beliggenhed til parrets drømmebolig.

– Vi har det smukkeste maleri lige uden for vinduerne, så det var vigtigt for os at bygge en enkel bolig, hvor vi har ro til at kigge ud og nyde det fantastiske syn, som øjet møder, fortæller Kristin Björk Hilmarsdóttir.

Samspil mellem lys og lyd

Hun arbejder som kunstpædagog og har ligeledes atelieret Galleri Bjørk i hjemmet, hvor hun fremstiller egne værker. 

– Vi har et fantastisk lys fra både himmel og hav, som vi prøver at udnytte til fulde. I store rum, hvor der nogle steder er knap fire meter til loftet, er det dog vigtigt også at tænke på akustikken. Mange gæster roser lydmiljøet og den ro, som vi har kunnet skabe ved at sætte Troldtekt lofter op i hele huset, siger Kristin Björk Hilmarsdóttir.

Naturlige kontraster

Den islandske kunstner har selv fundet eller valgt de fleste materialer i hjemmet i samarbejde med manden, der er tømrer. Blandt andet faldt hun for Troldtekt i farven lys natur, som parret har valgt med indbyggede spots.

– Huset lever, fordi det på én gang spiller på både de ligheder og kontraster, som man også oplever i naturen udenfor. For eksempel er marmorgulvene og Troldtekt lofterne næsten samme farve, men flisernes glatte overflade giver et fantastik modspil til de rustikke loftplader, forklarer Kristin Björk Hilmarsdóttir.