Naturen bydes indenfor i privatboligen

Lidt uden for Horsens har en familie på fem fået bygget deres drømmehjem, hvor naturen er tænkt ind i planløsningen. Resultatet er en lys og åben bolig, hvor valget af materialer giver huset varme og en hjemlig følelse.

Boligen fremstår lys og moderne med gennemtænkte materialer og en planløsning, der åbner op for huset på sin helt egen måde.

Charlotte Dalgaard er tidligere byggerådgiver og har selv tegnet familiens hus. Hun fortæller, at de ønskede en åben og lys planløsning, der trækker uderummet ind i alle rum, og de har derfor valgt at bruge ekstra kvadratmeter på at folde huset ud med mange åbne sider til morgensol, aftensol og natur.

- Vi er allermest glade for de åbne, lyse rum med udsigt, der spiller godt sammen med de varme egetræstoner i gulv, fejelister, dørkarme, køkken, entre og badeværelsesskabe. Det føles åbent, men samtidig varmt og hjemligt.

 

En helt særlig indretning

Huset er bygget med en murstensfacade i lys beige uden udhæng, men med indtrukne mure, så der er overdækket terrasse mod vest og skygge ud for værelserne mod syd. Der er desuden bygget en træterrasse hele vejen rundt om huset, og integreret solceller i taget.

Store vinduer giver et smukt lysindfald, og fra det store køkken er der udsigt til alle fire verdenshjørner. Charlotte Dalgaard fortæller om planløsningen:

- Vi har valgt en planløsning med mange åbne linjer, hvor man kan se helt igennem huset. I entreen kan man f.eks. se direkte ud i haven mod nord, ned gennem børnegangen er der kig til morgensolen, og i modsatte ende af huset er der udsigt til træer, hvor aftensolen skinner igennem.

 

Ro og lange linjer

Til alle husets lofter inde såvel som ude, har familien valgt Troldtekt akustikplader i designvarianten Troldtekt line, som har langsgående spor fræset i overfladen. Pladerne er malet i hvid, som understøtter de lyse rum i huset, men giver samtidig et rustikt og naturligt udseende i det ellers nye og strømlinede design.

Charlotte Dalgaard fortæller, at de allerede kendte til fordelene ved Troldtekt akustikpladerne, og derfor var de ikke i tvivl om materialevalget til lofterne:

- Vi havde brug for et materiale, der kan tage en masse lyd fra de åbne rum og samtidig understøtte de lange linjer igennem huset. Og så ville vi gerne have et loft, der var anderledes. Vi er virkelig glade for vores valg. Der er helt ro og ingen rungende effekt, og så kan det ovenikøbet også bruges i badeværelserne og i de overdækkede områder udenfor. Det gør, at linjerne fortsætter helt ud i himlen.