Et varmt hjem til familiens fremtid

I Grejs ved Vejle har en familie skabt deres eget hjem med en fremtidssikker planløsning og let tilgængelige udearealer. Valget af materialer komplimenterer den smukke natur, der omkranser huset og giver samtidig varme og spil inden for hjemmets vægge.

Troldtekt træbetonplader sikrer god akustik i privatboligen

Midt i den smukke natur i Grejs er en familie på fire flyttet ind i et toetagers hus, hvor de selv har været involveret i en stor del af byggeprocessen. Huset er tegnet af et lokalt arkitektfirma, Nørrebro & Frandsen, og i planløsningen er fremtiden tænkt ind.

- Vi har tænkt meget på fremtiden og vores behov både nu og senere. Man har et behov, når man har små børn men et andet, når de bliver teenagere. Derfor har vi for eksempel tænkt i muligheden for at ændre værelsernes funktioner med tiden, siger den ene af husets ejere, Maria Skovdal.


Funktionel planløsning

Boligen består af en stueetage, der indeholder en stor hall, en børneafdeling, et bryggers og en nedsænket forældreafdeling. I stueetagen er alle soverum placeret, og her er der tænkt i at skabe et godt sovemiljø, da en stueetage typisk er køligere end en førstesal. Førstesalen er designet med familiens ”være-rum”, hvor de tilbringer de fleste timer i løbet af dagen. Herfra er der udsigt til skoven fra næsten alle rum gennem de store vinduer, der går fra gulv til loft.

- Planløsningen er vi ret glade for, og det var det helt rigtige valg at bygge i to etager, da vi har en skøn udsigt, fortæller Maria Skovdal. Vi har også prioriteret udelivet meget, så vi har mange terrasser i forbindelse med både stueetagen og førstesalen. På førstesalen har vi en overdækket træterrasse, hvorfra der er adgang til en svalegang til næste terrasse, som vi kalder solterrassen. Her er der plads til privatliv, når vi gerne vil ligge og slappe af.

Visuel varme og god akustik

Valget af materialer var vigtigt for parret, da et stort hus ofte kan gå ud over den hyggelige stemning. Samtidig kræver de hårde klinker på gulvet et andet materiale, der kan mindske efterklangen i husets rum. Parret har derfor valgt designløsningen Troldtekt line til alle lofterne, der både giver en god akustik, og et visuelt varmt udtryk med en masse spil i huset.

- Vi er virkelig glade for valget af Troldtekt lofterne i den grå farve. Vi forelskede os i loftet og farven på baggrund af et billede fra et andet hus, og vi har ikke fortrudt det. Det giver en fantastisk akustik, og farven giver både varme og kant, lyder det fra Maria Skovdal.

- Vi synes, vi har fået et smukt hus med en masse fine detaljer, hvor der er en rød tråd gennem hele boligen.