Skarp minimalisme med loft over lyden

Med storslået udsigt til den grønne golfbane og natur i lange baner opførte HusCompagniet i 2017 en minimalistisk etplansvilla på 167 kvadratmeter.

Troldtekt, Private home, Haderslev
Foto: HusCompagniet

Huset i Haderslev følger den minimalistiske arkitektur både ude og inde, og boligen udfordrer det traditionelle typehus med sine lige gavle uden udhæng, indbygningspejs og det 15-graders skråloft i husets puls – køkken-alrummet.

– Hos HusCompagniet ønsker vi, at både arkitektur og materialevalg er gennemgående i huset. Det skaber det bedste helhedsindtryk. På Køllesvinget i Haderslev har vi derfor valgt Troldtekt til hele huset, siger Morten Corydon, salgschef i HusCompagniet.

En forskel i alle rum

Både i små og store rum giver Troldtekt lofterne en god akustik. Og specielt fordi huset består af hårde gulve – af store klinker og brede, lyse træplanker – og fordi køkken-alrummets loft er hævet på skrå, er det særligt nødvendigt med fokus på akustikken. Hvis ikke HusCompagniet havde valgt Troldtekt akustiklofter i køkken-alrummet, ville støj fra køkkenet give genlyd og dårlig akustik helt ind i stuen.

– Vi er klart fortalere for brugen af Troldtekt. Lige meget om et hus er stort eller lille, højt eller lavt, så gør Troldtekt en positiv forskel for husets akustik. Det føles virkelig behageligt at træde ind i et hus, hvor man kan mærke, at lyden dæmper sig på en så fantastisk måde, som Troldtekt lofterne formår. Det er også derfor, vi gerne vil vise kommende boligejere, at Troldtekt passer ind i moderne, minimalistiske hjem, siger Morten Corydon.