Hee

Murermester Erling Madsens nybyggede villa i Hee ved Ringkøbing er utraditionel og opsigtsvækkende. Ikke mindst fordi valget faldt på Troldtekt.

Troldtekt, private home in Hee
Foto: Tommy Kosior

– Vores bolig kan beskrives som en moderne murer­mestervilla, fortæller Erling Madsen, idet han forklarer, hvordan husets ’skæve’ vinkler og pyramideform i tagkonstruktionen giver villaen et utraditionelt præg.

Huset, der ligger på en bakke, er på 440 m2 fordelt på to plan. Fra én side ligner den store villa til forveksling et etplanshus, men bevæger man sig om på den modsatte side, er huset som forvandlet til en overdådig villa med søudsigt. En murermestervilla i traditionel forstand er det bestemt ikke, og en så usædvanlig konstruktion kræver både fleksibilitet og fantasi, hvad angår akustikløsninger. Ægteparret Madsen valgte Troldtekt.

 

Lyd som i en tønde

Erling Madsen og hustruen Bente gjorde sig mange overvejelser i forbindelse med planlægningen af deres nye hus. Én af dem drejede sig om at gøre akustikken i hjemmet behagelig.

– Man må tænke på akustikken, når man bygger hus. Især hvis huset er fyldt med hårde overflader i form af glatte vægge og klinkegulv, fortæller Erling Madsen. Som murermester og entreprenør er han vant til at gøre sig netop disse overvejelser.

– Det kan næsten lyde, som om man står inde i en tønde og taler, hvis ikke lyden er reguleret, forklarer han. Præcis den fornemmelse ville murermesterparret undgå, og derfor investerede de i Troldtekt loftsplader. Erling Madsen stiller præmissen skarpt op:

– Det var simpelthen Troldtekt eller æggebakker.

 

Moderne løsning

Erling Madsen har gennem sit virke som murermester tidligere stiftet bekendtskab med Troldtekt produkter. Han har anvendt de lydabsorberende loftsplader i forbindelse med stald- og skolebyggeri og har således stor erfaring med grove Troldtekt plader. Derfor var han særlig spændt på, om loftsløsningerne til private boliger kunne leve op til hans høje forventninger både til montering og til det endelige resultat i det nybyggede hus.

– Der er naturligvis tale om en noget anden størrelse og et andet omfang af plader end i de større byggerier, forklarer Erling Madsen og tilføjer, at ægteparrets moderne murermestervilla tilmed kræver særlige hensyn i forhold til traditionelt byggeri.

– Men investeringen i Troldtekt har bestemt været en succes. Jeg har selv monteret Troldtekt pladerne og er meget begejstret for både den nemme proces og det flotte resultat. Pladerne står godt til klinke- og plankegulvene og til de vandskurede vægge. De går hånd i hånd med det rustikke præg, og så er de nemme at vedligeholde, konstaterer Erling Madsen tilfreds.

 

Populær seværdighed

Det overdådige nybyggeri i Hee har siden færdiggørelsen virket som en magnet. Huset har været genstand for nysgerrige blikke fra tilfældige forbipasserende og for besøg af interesserede gæster. Ud over selve huset, som er en seværdighed i sig selv, har husets gæster haft stor interesse i ægteparret Madsens valg af Troldtekt.

– Der har været mange for at kigge på akustikløsningen. Man skulle tro, vi var blandt de første i Danmark til at bruge Troldtekt, siger Erling Madsen.
Gæsterne benytter lejligheden til at se, hvordan loftspladerne ser ud og opleve deres virkning, og efter endt fremvisning er der ingen tvivl om, hvorvidt eller sågar hvorfor Bente og Erling Madsen er glade for deres nye hus.