Helsinge

For år tilbage købte Allan og Helen Larsen en ældre landejendom i Helsinge. Her byggede de etplanshuset, som både er lyd- og vedligeholdelsesvenligt.

Troldtekt private home in Helsinge
Foto: David Bering

Udsigten er slående. Fra Allan og Helen Larsens bolig strækker landskabet sig, så langt øjet rækker. Den velplejede have og udgravede sø er anlagt med respekt for den omkringliggende natur og fører blikket videre ud mod horisonten, hvor de nærmeste nabogårde kommer til syne. Trods den landlige beliggenhed kommer folk gerne på besøg. I ejendommens hovedhus bor Allan og Helen Larsens voksne søn til leje, og Allan Larsens firma har også til huse på den store grund.

Med lov skal land bygges

Da Allan og Helen Larsen købte landejendommen, måtte de væbne sig med tålmodighed. En daværende lov tillod ikke at ombygge staldbygninger til boligareal, men tiden medførte en omskrivning af loven, så bygningen, der ikke længere er egnet til landbrug, må inddrages til beboelse. Det blev startskuddet for ægteparret. Den gamle svinestald blev revet ned, og på den gamle sokkel byggede de drømmehuset på 330 kvadratmeter inklusiv maskinrum, garage og en overdækket terrasse.
– Vores ønske til huset, var simpelt; det skulle være pensionistvenligt. Ikke fordi behovet for en pensionistvenlig bolig er til stede lige nu, men vi kan jo lige så godt tænke fremad. Derfor har vi fravalgt dørtrin og i stedet lagt marmorgulv, der løber plant gennem hele huset, fortæller Allan Larsen.

Gæt et loft

Det hårde gulv, de pudsede vægge og ikke mindst husets mange vinduespartier fik ægteparret Larsen overbevist om nødvendigheden af et lyddæmpende materiale til lofterne.
– Jeg kendte godt til Troldtekt, for jeg har været med til at bygge kontorer med materialet. Med de hårde overflader, som vores hus har, tænkte jeg, at det ville gavne akustikken. Stod det til mig, havde vi Troldtekt i hele huset, men Helen var ikke stemt for det i stuen, så det er det eneste rum i huset uden Troldtekt lofter.
– Vi er meget tilfredse med løsningen, og vores gæster lægger altid mærke til lofterne. Det er sjovt at lade dem høre forskel på rum med og uden Troldtekt, siger Allan Larsen.