Herning Aarstiderne

Dansk funktionalitet og spansk inspiration går op i en højere enhed i familien Andersens nybyggede funkisvilla. Et hus med højt til loftet og et lydniveau, der fra begyndelsen har fået trange kår.

Troldtekt private home in Herning

Selvom Michael Møller Andersen og hans familie bor i Herning, er det tydeligt at mærke suset fra det store udland, når man kommer på besøg. Da arkitekten fra Årstiderne Arkitekter skulle tegne den 300 kvadratmeter store funkisvilla, tog han nemlig på inspirationstur til Spanien, hvor han besøgte et af arkitekturens mesterværker: Mies van der Rohes Barcelona Pavillon. Pavillonens rene linjer, store flader og de smukke gårdhaver med vandspejle er alt sammen blevet overført til familien Andersens villa.

Ingen støj, allergi og brand

Med sit flade tag, sine geometriske former og store, lyse rum er huset et typisk eksempel på en funkisvilla. Selvom huset er i et plan, har familien masser af plads at boltre sig på, og overalt er der højt til loftet – tre en halv meter for at være præcis. Så store rum kan være en akustisk udfordring, især når der er betonfliser på gulvet, taget er af stål, og husstanden tæller to børn på henholdsvis 11 og 14 år. Derfor valgte Michael Møller Andersen at beklæde alle husets lofter med Troldtekt plader.

- Jeg kender Troldtekt gennem mit arbejde med udlejningsbyggeri. Vi valgte det til huset, fordi det er det bedste, hvad akustik angår. Samtidig er det er en yderst prisfornuftig løsning, og det er langtidsholdbare og sunde materialer uden nogen afdampning, der kan give allergier.
Desuden har loftet en brandhæmmende funktion, hvilket giver en ekstra tryghed, når man har fået lavet et dyrt hus, siger Michael Møller Andersen.

Æstetisk funktionalitet

Selvom familien har været tilfredse med at have gipslofter i deres tidligere huse, er de glade for at have fået Troldtekt i den nye villa.

- Gipslofter er okay, men Troldtekt er bedre. Det er en helt anden stil. Gips er ikke nær så effektivt, og det er også dyrere. Med Troldtekt dør lyden simpelthen. Og vi har jo mange kvadratmeter, der skal tæmmes, forklarer Michael Møller Andersen.
Selvom hans kone var skeptisk ved udsigten til at beklæde lofterne med plader, der mindede hende om en grisestald, er både hun og Michael Møller Andersen i dag begejstrede for løsningen.

- Det har været en positiv oplevelse. Æstetisk er det helt super. Troldtekt danner en flot kontrast til de rene linjer i huset. Akustikken i hverdagen er fantastisk, og det er basiske materialer, så fluer og edderkopper holdes væk. Og selvom vi er mange i huset, støjer det ikke. Det fungerer bare, fastslår Michael Møller Andersen.