Storslået pragtvilla i Herning

Årstiderne Arkitekter har tegnet denne unikke villa, der ligger for enden af den blødt, buede allé, der fungerer som imponerende indkørsel til Dorthe og Bent Povlsens storslåede hus i Herning.

Privatbolig, Herning
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Den enorme grund ligner mere en park end en parcelhusgrund, og ligger i smukke omgivelser med udsigt til flere småsøer og den bølgende, grønne hede. Det 350 kvm store, topmoderne palæ i tre åbne plan er bygget i enkle, eksklusive materialer. ”Vi driver interiør- og møbelbutikken Muubs, hvor vi forhandler produkter med et rustikt og urbant udseende. Det udseende ønskede vi at bringe med ind i vores private bolig”, fortæller Bent Povlsen.

Et godt match til den rå stil

Sammen med Årstiderne Arkitekter valgte parret derfor at holde sig til et meget stramt, minimalistisk design baseret på klinker, glas, træ og beton. Husets åbne plan og de hårde materialer krævede overvejelser omkring akustikken i det færdige hus.

”Vi kendte Troldtekt  akustiklofter i forvejen og syntes om pladernes udseende, der matcher vores lidt rå stil rigtig godt. Sammen med arkitekten besluttede vi derfor at beklæde lofterne i alle tre plan med hvidmalet Troldtekt i ultrafin struktur. Det styrer lyden rigtig godt og giver samtidig et mere rustikt og hjemligt modspil til husets andre materialer, end eksempelvis hulgips ville have gjort. Det bliver hurtigt for kontoragtigt”, siger Bent Povlsen.

Til en så unik arkitektur hører en velovervejet indretning. Det store køkken-alrum, stuen og villaens mange mindre rum bærer præg af parrets sans for design. Parret har naturligvis indrettet sig med de samme møbler privat, som de arbejder med til dagligt i Muubs.