Horsens

I hjertet af Horsens i et af byens attraktive kvarterer, ligger Poul Olesens nyopførte villa. Det minimalistiske hus er tegnet af Vision Arkitekter i Århus og vækker opsigt blandt de omkringliggende ældre boliger.

Troldtekt private home in Horsens
Foto: David Bering, fotograf

Det er ikke til at tage fejl af, når man træder inden for i Poul Olesens hjem. Alt dufter nyt. Støvet har knapt nået at lægge sig – for først for nylig stod boligen færdig, og Poul Olesen er netop flyttet ind. Hjemmet bærer dog allerede præg af en personlig stil, hvor det overordnede tema i al sin enkelhed er funktionalisme.

Symmetri fra gulv til loft

Poul Olesens hus, der ligger på en skrånende grund, er bygget ind i det let-kuperede landskab. Ser man huset fra vejen, ligner det et toplanshus, men bevæger man sig om i haven, forsvinder den før synlige underetage, og boligen fremtræder som en etplansvilla. Huset er bygget op om en central akse med store glaspartier, hvor køkkenet og stuen ligger. Ud fra det gennemgående rum er der arbejdet symmetrisk og opbygget to fløje, som er mere aflukkede og private. Her finder man blandt andet husets tre værelser og to badeværelser.

Huset bærer præg af sans for moderne indretning. Det minimalistiske udtryk og de stringente linjer er suppleret med nærmest avantgardistiske lysekroner og farverige møbler, der skaber en balance mellem leg og funktionalitet. Og netop det enkle udtryk var et af Poul Olesens ønsker for huset.

– Jeg ville have et hjem med store, funktionelle rum. Forinden mødet med Vision Arkitekterne i Århus havde jeg skitseret mine idéer om huset for at vise, i hvilken retning vi skulle gå, fortæller Poul Olesen og tilføjer:
– Jeg havde en holdning til materialevalget. Som håndværker kender jeg til markedets muligheder, og det er jeg glad for. Jeg er klar over, at et hus med store, åbne rum kræver et godt lydabsorberende materiale, hvis det skal være rart at opholde sig i. Derfor insisterede jeg på at få Troldtekt i lofterne, beretter Poul Olesen.

En selvfølgelighed

– For seks år siden byggede jeg et hus, hvor jeg gerne ville have Troldtekt i loftet, men på daværende tidspunkt var det ikke moderne til private boliger, og jeg blev frarådet det. Men tiderne skifter, og nu bakkede arkitekterne op om idéen.
Casper Meldgaard-Pedersen fra Vision Arkitekter siger:
– Det var Poul Olesen selv, der ønskede Troldtekt, og det var vi lydhøre over for. Der findes mange lyddæmpende materialer på markedet, men der er ingen tvivl om, at Troldtekt er det mest effektive.
Og Poul Olesen er også tilfreds med sit valg:
– Troldtekt er lyddæmpende, og det er klart en fordel, når rummene er store og åbne. Loftet bidrager derudover med et rustikt præg, som passer rigtig godt til huset, slutter Poul Olesen.