Et hjem fuld af kontraster

I Huskvarna har familien Söderberg skabt deres drømmehjem – primært i beton. Troldtekt sikrer god akustik i hele huset, og i køkkenalrummet er der anvendt sortmalede akustikplader.

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i private hjem
Foto: Bara Bild

Familien Söderberg har tidligere boet i et kanalhus på Sluseholmen i København, men efter fire år valgte de at flytte tilbage til Sverige. Her har de bygget deres drømmehjem, hvor beton er anvendt både uden på og inden i huset.

– Vi er en familie, der kan lide kontraster i hverdagen og i vores tænkning, når det kommer til husbyggeri, fortæller Mattias og Helena Söderberg. Sammen har de Will på ni år og Amy på tre år.

Huset er tegnet af bygningsingeniør Nina Andersson ud fra familiens egne skitser.

– Vi har altid været imponeret over, hvad man kan skabe med beton, og vi ville derfor bygge et betonhus. Alle vægge og gulve er i beton. Vi kan desuden lide at finde på vores egne løsninger, og grundidéen har fra begyndelsen været, at huset skal være i vedligeholdelsesfrie materialer.

Personligt præg på boligen

Mattias og Helena har en fælles interesse i boligindretning og husbyggeri, hvor Helena er god til at finde på nye idéer, og Mattias prøver at finde på en byggeteknisk løsning.

Parret elsker dansk design og har desuden rejst meget og hentet inspiration fra flere dele af verden.

– Da vi valgte at flytte hjem til Sverige fra livet i København, besluttede vi, at vi ville bygge et hus, der mindede om vores bolig i København. Vores børn har fået lov til at designe deres egne værelser, så Amy valgte, at farven på hendes værelse skulle være i pink og glitter. Will er fan af fodboldklubben Manchester City og valgte deres farver, siger Mattias og Helena.

Sort loft sikrer god akustik

Parret har oplevet Troldtekt akustikløsninger i forskellige sammenhænge, og efter at have mærket forskellen på et rum med Troldtekt og et rum uden akustikloft var valget let, fortæller de. Ikke mindst, når rammerne er af beton, som potentielt kan give en rigtig dårlig akustik.

– Vi elsker selve Troldtekts design, og resultatet er endda blevet langt bedre, end vi turde håbe på – også akustisk.

I køkkenalrummet har familien Söderberg valgt et sortmalet Troldtekt akustikloft, hvilket skaber en spændende kontrast til betonvæggene og den graffitivæg, parret har fået malet.

– Vi synes, at det sorte akustikloft giver et godt samspil med de øvrige farvevalg, de lyse vægge og graffitimuren. Vi er meget tilfredse med resultatet.

I resten af huset er der Troldtekt akustiklofter i grå nuancer.