Et hjem i sort, hvidt og gråt

Et ungt par har slået sig ned i Ikast, renoveret deres drømmehus og brudt med tidens trend om minimalisme. Resultatet er et hjem, der har sin helt egen stil.

Troldtekt, private home Ikast
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Livet er ikke kun sort og hvidt, og det er Nikolaj og Camillas hjem heller ikke. Det antracitgrå Troldtekt loft supplerer stilen i hjemmet, der ellers er holdt i kulsorte og snehvide nuancer. 

– Sort, grå og hvid er den stil, vi har kørt. Vores ønske var at skabe et anderledes hjem, hvor vi kunne sætte vores eget præg på indretning og materialer, fortæller Camilla.

I Ikast har det unge par renoveret 160 kvadratmeter fra 1953. Ydervæggene står som i 50´erne, men resten af boligen har fået den helt store renoveringstur. Det har givet parret rum til at skabe lige netop deres drømmehus.

Gør-det-selv med hjælp fra familien

Sammen med den nærmeste familie tog Nikolaj og Camilla i begyndelsen af foråret 2017 arbejdshandskerne på. Mure blev væltet, nye vægge bygget op – alt sammen som et ægte gør-det-selv-projekt.

– Vi har lavet det hele selv på nær VVS og strøm, forklarer Camilla, der også nævner, at parrets familier har brugt mange weekender i huset.
Inden de sidste blade faldt af træerne og vintermørket kom snigende, flyttede parret og hunden Frankie ind i det nye hjem. 

Sort køkken og sildebensparket

Parret er gået udforskende og nytænkende til værks. Temaet for renoveringen var at skabe noget, som ingen andre har. Derfor var de ikke i tvivl, da de så det grå Troldtekt loft. Det skulle monteres i stueetagen. 

– Da vi så den grå farve, faldt vi for den, fordi den er anderledes. Vi var lidt nervøse for, om det ville blive for mørkt, og derfor var vi spændte, da loftet skulle sættes op – og vi er meget tilfredse med slutresultatet.

Det var også kærlighed ved første blik, da parret valgte køkken. Et sort egetræskøkken fra KVIK kunne overbevise selv Nikolaj, der havde svoret, at han aldrig skulle have et sort køkken. Det er ét af de elementer i huset, som parret er særligt glade for, foruden sildebensparketgulvet, der også pryder stueetagen. 

Det er ikke kun loftet i stueetagens 80 kvadratmeter, der er beklædt med Troldtekt akustikplader. Det er etagen nedenunder også, men her har parret valgt et mere rent, hvidt Troldtekt look.