Nybygger-perle med udsigt over sø

I det nordlige Jönköping har familien Kilander realiseret deres boligdrøm med et strømlinet hus, der åbner op for den omkransende natur og uovertrufne udsigt over søen Bunn. For at understøtte den lyse og skandinaviske stil har parret valgt Troldtekt i lys natur.

Foto: Bara Bild

I foråret 2021 begyndte familien Kilander deres byggeprojekt på en naturgrund nord for Jönköping, og i januar 2021 stod huset klart til indflytning. Grunden ligger på en stejl bakke med kun 100 meter til søen Bunn, hvilket giver en flot panoramaudsigt fra huset fra både terrasse, køkken-alrum og stue samt badeværelse og soveværelse.

Familien Kilander består af forældrene Marcus og Evelina og deres fire børn 17-årige Nikolina, 15-årige Molly, 11-årige Stella og 5-årige Pelle.

– Vi har bygget dette dejlige hus på en bærende konstruktion af træ med fundament og etagedæk af støbt beton. Facaden er af Sioxx-behandlet gran og ydertaget er et pladetag i mat sølvmetallic med listedækning. Huset er i to etager, som ligger forskudt i forhold til hinanden. Det har en stor frithængende altan med glasrækværk på en indbygget stålkonstruktion, som vender direkte ud mod søen, forklarer Marcus Kilander og fortsætter:

– I underetagen bor vores ældste børn, mens vi forældre bor sammen med de to yngste børn på overetagen. Vi har et stort åbent køkken med spiseplads og en opholdsstue, som ligger i direkte forlængelse heraf. Alle indvendige døre er skydedøre, hvilket giver ekstra plads i alle værelser. Vi har en sauna med udsigt over søen og et spabad, som er indbygget i altanen.

Lyse farver og natur

Parret har selv bragt idéer til arkitekturen til bords og har fået hjælp af en arkitekt til at realisere planerne. Farver og detaljer i indretningen har Evelina stået for. Køkken og væggene er i en lys beige farve, karme og møbler er holdt hvide, og samme stil er gældende for de øvrige rum.

– Evelina har samlet alle farver og former helt fantastisk. Tanken har altid været, at alt skulle være naturligt fra farver til materialer for at passe ind i denne smukke natur, vi er omgivet af, siger Marcus Kilander.

Det var også i forlængelse af det udtryk, at valget faldt på Troldtekt akustikplader i lys natur.

– Et Troldtekt akustikloft var planen fra dag ét. Jeg driver selv et firma inden for akustik, så jeg har et godt kendskab til Troldtekts produkter. Det er en enorm dejlig følelse at træde ind i hjemmet – her er god akustik og det er smukt at se på. Alle, der kommer her, spørger altid ind til loftet. Vi er supertilfredse med vores valg.