K2 Huset

Boligerne fra K2 Huset er ikke bare moderne og flotte, det er også lavenergi huse med sund komfort indendøre.

Troldtekt The K2 House
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt MAA

K2 Huset er et relativt ungt typehus firma baseret i det midtjydske, med en god sans for hvad kunderne kan lide. Firmaet er beslægtet med byggefirmaet DK Totalbyg A/S, der til gengæld har mange års erfaring i at bygge huse. K2 Huset har arbejdet sammen med Årstiderne Arkitekter A/S i Herning, der også har rigtig stor erfaring med at tegne boliger. Særligt i Jylland har typehusfirmaet oplevet stor efterspørgsel og har opført flere fremvisningshuse, således familier med byggeplaner kan få et glimt af deres fremtidige bolig. Firmaets byggestil spænder fra med klassisk sadeltag til funkis stil med mulighed for fri indretning indenfor adskillige grundtyper.

Optimal indretning

I Stavtrup står et flot  K2 Hus i grå tegl af typen Funkis model 187. Arkitekturen er inspireret af funkis-stilen med stramme former, store vinduespartier og fladt tag. Planløsningen fungerer rigtig godt med et centralt køkken, alrum med opholdsstue. Dette hovedrum er bredere end husets ellers langstrakte krop og giver derved lys fra flere vinkler i rummet og en variation i facadeudtrykket. På den ene side af hovedrummet ligger en forældreafdeling med værelser og bad, mens børnene kan boltre sig i husets modsatte ende, hvor der både er gode værelser, bad og et multirum egnet til tv-spil med mere. Huset virker utrolig gennemtænkt med både gode opholdsrum og små rum som viktualierum, kontor og det omtalte multirum. Opholdsrummet har vinduer til alle verdenshjørner, men også et stort ovenlys ved køkkenet, der giver en dejlig stemning til rummet. I badeværelserne, gangzonen, multirummet og køkken/alrum + stue er der klinker på gulvene med gulvvarme, hvilket er både praktisk og flot.

Med tanke for miljøet

En af de andre ting der kendetegner huset på Salamandervænget er brugen af Troldtekt på alle lofterne. De hvide plader i træbeton giver rummene karaktér og som Allan Nielsen ved K2Huset siger, så er de med til at differentiere disse boliger fra andre på en positiv måde. Troldtekt lofterne passer æstetisk godt ind i husene og så er de naturligvis med til at give rummene en god komfort, ved at dæmpe de høje lyde. Typehusfirmaet rådgiver kunderne om den individuelle indretning af boligen og her kommer Troldtekt'en på banen som en oplagt mulighed, der også vælges af mange familier. Alle husene er også bygget med ventilationsanlæg med varme-genindvening. Allan Nielsen fortæller, at firmaet interviewer boligejerne, når de har fundet sig til rette i det nyopførte hus og de er heldigvis meget positive, - også for deres valg af lofter.