Prisbelønnet hjem med hygge, historie og fjordudsigt

Peter Thomsen og familiens boligdrøm er gået i opfyldelse. Huset ligger i første række ned til Kolding Fjord –på en grund, som før har tilhørt Peters bedsteforældre. For at understøtte husets stil og sørge for god akustik har parret valgt Troldtekt akustikplader.

Troldtekt akustiklofter i privatbolig
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Ni måneder tog det at bygge drømmehuset på Fjordvejen i Kolding til Peter Thomsen, Katja Bogetoft og deres fire sammenbragte børn, som alle flyttede ind i december 2019. Og de er ikke alene om begejstringen over deres hjem. Det har nemlig modtaget Kolding Kommunes Arkitekturpris og prisen som Borgernes favorit.

Huset er opført på Peter Thomsens bedsteforældres grund, som han var heldig at overtage, da hans farfar gik bort for tre år siden. Selv er Peter vokset op lidt længere henne ad vejen.

– Jeg har hele tiden haft i baghovedet, at jeg skulle tilbage hertil. Først ville vi renovere det gamle hus, men vi fandt hurtigt ud af, at det var en håbløs opgave. Derfor gik vi i dialog med Baks Arkitekter, som hjalp med de ydre rammer, og så har vi selv haft større indflydelse på det indvendige.

Det industrielle møder varme

Det lå parret på sinde, at det nye hus rent arkitektonisk skulle passe ind i området. Da huset er nyt og har betongulv og murstensvægge, var det vigtigt for Peter og Katja, at det rå look blev blødt op, især ved brug af træ, for at skabe varme og hygge.

– Da vi talte med Baks Arkitekter, sagde Katja og jeg i munden på hinanden: Det skal være hyggeligt. Vi ønskede også at udnytte udsigten til fjorden. Derudover går jeg meget op i materialer, og vi har kun valgt det bedste af det bedste.

Træmaterialerne har også en vis volumen i den indvendige arkitektur, blandt andet i form af en massiv trappe til førstesalen, der hænger sammen med et indbygget skab, samt en køkken-ø.

Troldtekt matcher vægfarven

Med både betongulv og fire hjemmeboende drenge i 9-12-årsalderen kan hverdagen kræve en opblødning af lydniveauet.

– Jeg kan ikke holde ud, hvis det runger. Det har vi heldigvis fået styr på med Troldtekt akustikplader. Vi var rundt at se forskellige løsninger, men vi blev enige om, at det skulle være Troldtekt, da det var det pæneste og mest hyggelige. Vi kan godt lide det rustikke look, som akustikloftet giver, siger Peter Thomsen.

Og det valg har de ikke fortrudt.

– Vi kan mærke en stor positiv forskel. Vi har ikke akustikplader på førstesalen, hvor der er kip til loft fra gulv, og der er akustikken en helt anden, lyder det fra Peter Thomsen.

Parret valgte at få malet Troldtekt akustikpladerne i samme lysegrå specialfarve som murstensvæggene og dørene. Vindueskarmene er holdt sorte for at skabe kontrast.