Langeland

Med loft til kip og en livslang passion for klassisk musik var der aldrig tvivl om, at det var Troldtekt, der skulle pryde lofterne i familien andersens nye hus på langeland - med udsigt direkte til den sydlige del af Storebælt.

Troldtekt private home Langeland
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

kun 220 meter fra langelands vestkyst ligger familien andersens nyopførte typehus fra 2011 med en havudsigt, som er de færreste forundt. Huset er bygget i ét plan og smukt gennemført i sorte og hvide materialer. Efter råd fra venner og et besøg i Troldtekts showroom blev der valgt Troldtekt akustikplader til alle husets lofter – og i stuen nyder familien at lytte til klassisk musik fra de indbyggede, skjulte højttalere, der er en del af loftløsningen.

Et hjerte af lys og luft

Køkken-alrummet, der ligger i åben forbindelse med stuen, er husets hjerte. og med loft til kip, store panoramavinduer samt et ovenlysvindue over spisebordet  er rummet badet i lys og luft det meste af dagen. Ralf Andersen og hans kone vidste dog fra begyndelsen,  at denne indretning ville være en stor udfordring for akustikken.

– Hvis vi dertil lægger klinker på gulvene og en køkkenbordplade i hård granit, har vi mange hårde flader, der kan reflektere lyden og skabe dårlig rumklang. Derfor  har vi valgt Troldtekt akustikplader. Og de venner, vi har testet løsningen på, er imponerede over roen, siger Ralf Andersen.

En klassisk loftkoncert

Ralf andersen og hans kone deler en livslang passion for klassisk musik og spiller selv lidt i fritiden. Det sker ved familiens smukke, sorte flygel i stuen. Med en sådan musikglæde var det naturligt for familien på langeland også at få installeret højttalere fra Troldtekt i stueloftet.

– Vi har koblet fjernsynet til højttalerne og stiller ofte ind på dR k for at høre klassiske koncerter. Det lyder helt forrygende, siger Ralf Andersen, der også er imponeret over Troldtekt lofternes visuelle udtryk.

– Tømrerne havde helt styr på, hvordan pladerne skulle fordeles, så de sad symmetrisk. Det betyder meget for helhedsindtrykket. Og så har det overrasket mig positivt, at man ikke bemærker de skruer, som pladerne er fastgjort med, fortsætter han.