Akustiklofterne tager naturen med ind i æstetikken

Med udsigt til Lemvigs sø, grønne bakker og trætoppe ligger en murstensvilla i brændte nuancer. Et hjem, der med sine Troldtekt akustiklofter integrerer naturens rå og ærlige udtryk i den indvendige æstetik.

Troldtekt Lemvig Soelystvej
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

På den ene side passer den traditionelle, A-formede villa perfekt ind i nabolagets boligsignatur. På den anden side skiller dens moderne minimalisme, store flader og glaspartier sig ud fra mængden.

I maj 2017 flyttede Nete og Peter Mortensen med deres fire børn i sommerhus – og så tog nedrivnings- og byggearbejdet ved søen i Lemvig fart. Flere i byen var triste over, at det gamle bondehus fra år 1900 skulle rives ned, så Nete og Peter byggede et nyt hus i samme ærlige, rustikke Lemvig-stil. Bare i en moderne udgave.

– Vi kunne have bygget et minimalistisk, lysegråt kassehus, men det ville stilmæssigt falde for meget ved siden af. Vi beholdt derfor den A-formede, enkle lade-stil og jordfarverne, som passer til bakkerne og den rustikke natur uden for vinduerne, fortæller Nete Mortensen.

Loftet som indretningselement

Lemvig-villaen er tegnet af Baks Arkitekter, og den er bygget af den lokale tømrer og snedker Steen Stensgaard, som er certificeret Troldtekt akustik-fagmand. Den 250 kvadratmeter store villa er ikke fuldmuret, men består af en jern- og trækonstruktion. Ud over det store tømrerarbejde havde den lokale tømrer også en finger med i spillet i valget af Troldtekt loft.

– Troldtekt loftet var kort på tegnebrættet hos arkitekten, men min mand fejede hurtigt ideen af bordet. Mens jeg åd mig igennem stakken af boligmagasiner, blev jeg dog opmærksom på, hvor nutidigt, råt og naturligt et udtryk lofterne kunne give vores nye hjem. Jeg vendte mine tanker med tømreren Steen Steensgaard, der er varm fortaler for Troldtekt, og i fællesskab fik vi min mand Peter overbevist, forklarer Nete Mortensen.

Læs også: 6 gode grunde til at vælge en Troldtekt akustik-fagmand

Til fryd for øre og øje

Nete og Peter Mortensens villa i Lemvig har hvide Troldtekt lofter i extrem fin struktur i samtlige rum, og de gør en enorm forskel for akustikken. Særligt i husets midte, som er et åbent rum med højt til loftet, kan parret mærke loftets effekt.

– Jeg faldt for lofternes æstetik og rustikke, naturlige udtryk, som passer godt til husets lade-stil. Min mand er praktiker og faldt derimod for Troldtekt lofternes akustiske effekt, lange holdbarhed og nemme vedligehold. Vi er begge to rigtig glade for resultatet, siger Nete Mortensen.