Udstillingshus med designløsning

Ved den nyåbnede Byg & Nyt byggeudstilling uden for Herning, finder man 9 forskellige, moderne boliger. ide-huse® har i år opført et nyt hus der blandt andet er indrettet med den helt nye type Troldtekt lofter, særlig egnet til boliger.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen

ide-huse® er et erfarent byggefirma, som har sans for huskøbernes behov og ønsker. I deres Funkis/ Atriumhus på 181 m² i udstillingen, er der på en gang tænkt på praktisk adgang til huset og den æstetiske helhed ude såvel som inde.

Materialevalget er overalt gennemtænkt og med vægt på kvalitet. Ved indgangen afgrænses den åbne entré med en New York’er glasvæg,- som giver en fin åbenhed til planen. Opholdsrummene er samlet midt i huset, hvor der er adgang til en privat gårdhave. Børnenes og forældrenes soveværelser er fordelt i hver sin ende af huset med eget badeværelse.


Diskrete lofter

I den moderne bolig er der lagt vægt på en sammenhæng mellem alle rum, således at huset opleves som en arkitektonisk helhed. Samtidigt er en god akustik afgørende i en moderne bolig, hvor der ikke er så mange andre lydabsorberende flader.

I udstillingshuset har man valgt den helt nye v-line 1 way 10 fra Troldtekt, som her er en hvid, ultrafin plade. V-sporet giver nogle flotte linjer gennem rummene og loftsfladen opleves som en helstøbt flade, som binder boligens rum sammen.

V-line er et fræst v-spor i pladen og er en mere diskret designløsning end Troldtekt Line, som giver et mere kontrastfuldt udtryk.