Nybyggeri med inspiration fra familiens rejser

Med et par husprojekter bag sig har familien Engde kastet sig ud i endnu et nybyggerprojekt, der blandt andet byder på knap ni meters loftshøjde og indretning med inspiration fra den store verden.

Foto: BaraBild

I Höllviken syd for Malmø har familien Engde netop bygget deres nye hjem. Det er det tredje i rækken af huse, som familien har opført – men også det bedste sted indtil videre, lyder det fra Sanna Engde. Foruden hende består familien af hendes mand Jesper og deres tre børn, hvoraf de to stadig bor hjemme.

– Vores behov har ændret sig gennem årene, efterhånden som familien er vokset, og små børn bliver teenagere, siger Sanna Engde.

Fra Dubai til Barcelona

Familien valgte byggefirmaet BOSUMHUS til at opføre deres nye hus, og designeren Peter Malmberg har tegnet det. Valget skyldes især, at firmaet bygger med naturlige træmaterialer og har en lang holdbarhed, forklarer Sanna Engde, som understreger, at hun og hendes mand selv havde klare idéer til husets arkitektur.

– Vores samlede erfaringer fra tidligere i kombination med indtryk og oplevelser fra rejser og hoteller har tilsammen skabt husets design. For eksempel kommer foldevinduet i køkkenet fra en bar i Barcelona, og badeværelsesdesignet kommer fra et hotel i Dubai.

Familien har valgt en mørkere farvetone og stemning i hele huset som kontrast til deres tidligere hjem.

– I huset, vi kom fra, var det meste lyst, men vi trives fantastisk godt med den nuværende farvesammensætning. Det giver en meget rolig følelse og føles lidt som at være i en hotellobby, siger Sanna Engde.

Troldtekt afhjælper rumklang

I familien Engdes nye stue er der næsten ni meters loftshøjde, og med slebet betongulv var det den perfekte opskrift på generende rumklang.

– Vi følte derfor, vi var nødt til at få reguleret akustikken, så det blev behageligt at opholde sig her. Vi kiggede på forskellige leverandører og fik hurtigt øjnene op for Troldtekt line, som passede perfekt ind i vores indretning. Linjerne i overfladen forstærker loftshøjden, og den sorte farve er bare så cool. Havde vi vidst, hvor godt det ville være, havde vi brugt Troldtekt endnu flere steder i huset, lyder det fra Sanna Engde.

Ud over det flotte design er der en tydelig akustisk forskel, siger hun:

– Det har en fantastisk effekt med det sorte loft, men det bedste er stadig akustikken. Vi har haft mange venner på besøg, som er overraskede over, hvordan man kan få så stort et rum til at have så god akustik og dæmpet lydbillede. Selvom vi sidder 10-12 personer til middag, sluger loftet lyden, så det ikke bliver højt eller generende. Det giver en dejlig følelse af dæmpet lyd og rolig stemning.