Eksklusivt nybyg i hjertet af naturen

Den danske iværksætter Matilde Trobeck deler indhold om livsstil og bolig med sine cirka 105.000 følgere på Instagram. Sammen med sin mand har hun nu opført drømmehjemmet nord for København. I husets hjerte har parret valgt Troldtekt v-line, som giver rummet et elegant design.

Troldtekt akustiklofter i privatbolig

Siden begyndelsen af 2022 har Matilde Trobeck, der især er kendt fra Instagram, og manden, Kristian Hebsgaard, civilingeniør og medarkitekt på huset, haft travlt med at bygge deres drømmehus i Hørsholm. Huset skal danne rammen for deres familieliv og opvæksten for parrets to børn.

Med skoven som baghave var det oplagt for Matilde og Kristian at tænke naturen med helt ind i boligen. Det har skabt en naturlig grøn tråd gennem de 180 kvadratmeter, og nu nyder parret i den grad det færdige resultat.

– Vi har trukket naturen indenfor ved at sørge for udsyn til skoven og vælge organiske materialer. Derfor har vi egetræsplanker i hele huset, og vi har valgt et egetræskøkken med hvid natursten. Generelt har vi haft fokus på naturlige farver og strukturer, siger Kristian Hebsgaard.

Med vinduer på begge sider af husets hjerte, det store køkkenalrum, har familien udsigt til skoven allerede fra indkørslen – foruden en masse dagslys, der lyser det indendørs rum op. Derfor er det heller ingen overraskelse, at netop køkkenalrummet er parrets favoritsted i det nybyggede hjem.

– Den ultimative drøm var at bygge et hus med et leverum, der har plads til, at vi kan være sammen som familie, men også plads til, at vi kan lave hver vores ting i samme rum. Vi elsker den store kogeø, hvor børnene kan tegne, mens jeg laver mad – uden at gå glip af samværet, fortæller Matilde Trobeck.

 

God akustik i et hjem fuld af liv

Det store køkkenalrum på 42 kvadratmeter har over fire meter loft til kip. Det kalder i sig selv på en god akustikløsning, som med to små børn og masser af besøg er endnu mere afgørende. Ud over at sikre den rette akustik var det vigtigt for parret, at den valgte akustikløsning i køkkenalrummet matchede husets design og den minimalistiske, nordiske stil.

Matilde og Kristian forelskede sig ret hurtigt i Troldtekts designløsning Troldtekt v-line. Og valget faldt på modellen 1way i sort med 6 fræsede v-spor, der går i samme retning som plankegulvet. Den sorte farve fik parret øjnene op for, efter de havde set en bolig med samme udtryk, som de gerne selv ville skabe. Men Matilde var undervejs i processen lidt bekymret for den valgte farve.

– Jeg er blevet kontaktet af mange, der havde en idé om, at det visuelt ville trække rummet ned i højden og gøre det for mørkt at leve i. Men siden er flere af dem vendt tilbage til mig og har sagt: ”Vi forstår jeres valg nu, det er så flot!”. Og jeg er helt enig. Vi har fået det fedeste udtryk frem, siger Matilde.

Designløsningen sikrer en ensartet loftsflade, der foruden god akustik tilfører et karakterfuldt udtryk til indretningen. Sammen med de naturlige materialer i træ er det lykkedes parret at skabe den helt rigtige stemning:

– Den sorte farve er for os med til at trække den omkringliggende natur og skov ind i huset. Det giver den helt rigtige, rolige atmosfære i rummet, hvor der er så højt til loftet. Om aftenen føles det, som om loftet går i ét med nattehimlen, fortæller Kristian Hebsgaard.

 

Mere om boligen

Matilde og Kristian deler inspiration og gode råd om indretning, materialevalg og byggeproces med deres ca. 22.000 følgere på Instagramprofilen @matildeogkristianshus. Profilen har de brugt aktivt gennem hele byggeprocessen, og de sætter blandt andet også ord på deres tanker bag den valgte akustikløsning fra Troldtekt.