Midtjylland

I et nybygget hus i Midtjylland spiller farver og materialer flot sammen fra gulv til loft. Og med indbyggede højttalere i drengeværelsets lofter kan teenageren i huset spille højt, når vennerne er på besøg.

Troldtekt private home in Midtjylland
Foto: Tommy Kosior

Susanne og Jesper flyttede i 2011 ind i deres drømmehus. Et moderne og rummeligt parcelhus, hvor farver og materialer er holdt i lyse, nordiske toner både indvendigt og udvendigt. Susanne og Jesper blev under byggeprocessen opmærksomme på, at valget af klinkegulv og andre materialer med ringe lydabsorberings­evne nok krævede nogle overvejelser omkring akustikken. De forhørte sig om mulighederne, og det lokale byggecenter anbefalede Troldtekt.

Overbevisende besøg

Troldtekt pryder nu lofterne i alle husets rum, ligesom garagen, den overdækkede terrasse og vognporten har fået samme rustikke loftbeklædning. I første omgang forestillede Susanne sig dog en løsning kun med akustikplader i køkken-alrummet, mens resten af lofterne skulle være beklædt med træ. Men efter et besøg i et hjem, hvor man havde valgt Troldtekt som gennemgående linje i huset, fik hun øjnene op for, hvor godt det faktisk fungerede rent visuelt. Og et andet besøg i et hus med trælofter overbeviste om, at god lyd gør en forskel:
– Vi var fire derinde, men det lød som en hel banegård, fortæller Jesper.

Vild med detaljerne

I dag kan familien konstatere, at deres Troldtekt løsning har fungeret over al forventning. Både æstetisk og lydmæssigt.

– Jeg synes, det passer perfekt ind i huset. Små detaljer som de falsede kanter og den måde, vores LED-spots falder naturligt ind i pladerne på, er så flotte. Og lyden er fantastisk. Til jul var vi 16 mennesker i stuen, men det føltes ikke sådan, siger Jesper.

God lyd i drengeværelset

Selv med en teenager med hang til høj musik hersker der en påfaldende ro i villaen. I drengeværelset er der nemlig installeret et surroundanlæg, hvor subwoofer og højt­talere fra Troldtekt er indbyggede og skjulte i loftfladen.

– Nu kan han spille Playstation og se dvd’er med vennerne, lige så tosset han vil, siger Jesper.