Drømmehuset

For familien ved Vejle var det at være ”nybyggere” en drøm om huset, der opfylder alle hjemlige og funktionelle krav, og ikke mindst et liv uden konstant vedligeholdelse og tilhørende udgifter.

Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Ved en nyudstykning nord for Vejle fandt familien en oplagt grund i de naturskønne omgivelser. Her skulle drømmehuset opføres og familielivet leves. Huset er opført af 2-Plan Huset, hvor familiens ønsker til orienteringen på grunden blev tilpasset huset. Boligen er opført med rustikke teglsten på facaden, som også er anvendt på en enkelt væg indenfor, hvor den stoflige karakter bliver en hel udsmykning i sig selv. Boligens største vinduespartier vender mod udsigten mod nord, hvilket også forhindrer overophedning fra sollys. Huset er enkelt struktureret med en afdeling for børnene og indgangsparti samlet, mens en New York’er dør åbner op til køkken og opholdsrum, hvor forældreafdelingen også gemmer sig.

Hjem med fine kontraster

Selvom familien kalder sig nybyggere på de sociale medier, har de nogle erfaringer med fra deres tidligere boliger. Derfor var der en del ting at tage stilling til, når alt skulle vælges og opføres på ny. En god akustik var højt på listen over krav og ønsker og derfor blev der kigget på mange typer lofter. På café Eydes i Odense så de Troldtekt Line i natur, som blev deres valg til boligen. På en gang et støjdæmpende og elegant loft. En misforståelse betød, at familien fik leveret Troldtekt Line hvid -  men det har vist sig at være en fin løsning. Til det store opholdsrum er den helstøbte loungestemning indrammet af smukke, varme trægulve og gulvlange gardiner. Prikken over i’et er den centralt placerede hybridpejs.