Den gode akustik var førstevalg

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. For Lars og Bodil har det altid været et vigtigt parameter. Det var derfor også beliggenheden med udsigt til den naturskønne sø, der var afgørende, da de købte bolig i Ry. Lige så afgørende var deres beslutning om at montere Troldtekt i hele huset.

Troldtekt, private home, Ry
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

I december 2016 flyttede Lars Peder Pedersen og Bodil ­Kristensen ind i drømmehuset. Huset er beliggende helt centralt i Ry – midt i et smukt landskab med udsigt til en af de store søer i området. 

Da Lars og Bodil købte boligen i sin tid, var der tale om et helt andet hus. Det var dengang et gammelt byggeri, som de rev ned for at bygge deres eget parcelhus fra bunden. Et hus, der skulle vise sig at blive deres drømmebolig.

Akustikloftet vinder

I hele huset er der monteret Troldtekt lofter. Et valg, der blev taget efter grundige sammenligninger og overvejelser i forhold til blandt andet akustikgips.

– Vi var slet ikke i tvivl om at investere i et akustikloft. Akustikken har ikke været til at holde ud i mange af de nybyggede huse, vi har besøgt. Så det var vores førstevalg – helt klart. Og så kendte jeg jo til Troldtekt gennem mit arbejde hos Rambøll, fortæller Lars Peder Pedersen. 

Akustikloftet er ført igennem hele huset, hvor Lars og Bodil også har valgt gennemgående materialer til vægge og gulve.

Et anderledes udtryk

I hjemmet har parret arbejdet med at skabe et raffineret udtryk. Loftet er derfor opsat på en anden måde end et traditionelt Troldtekt loft. De har nemlig forsøgt at genskabe de rene linjer fra gulvets fuger ved at placere Troldtekt samlingerne lige ud for hinanden – i modsætningen til det traditionelle udtryk, hvor samlingerne ligger forskudt. På samme tid har de etableret en gipsfrise langs alle kanter, der får Troldtekt loftet til at virke mere let og svævende.

– Der er tænkt over hver eneste detalje i vores hus. Troldtekt absorberer meget lyd, og derfor er efterklangstiden også helt perfekt nu. Det betyder meget, når vi i boligen har elementer som klinkegulv i stuen og en minimalistisk indretning, der kan give støjmæssige udfordringer, siger Lars Peder Pedersen.

Med andre ord har parret med den gode akustik skabt en forudsætning for et godt indeklima. En ting, som de begge mener, har stor betydning for deres velbefindende.