New York møder Skandinavien - midt i Odense

Den skandinaviske stil er lys og enkel, og det kan give udfordringer, hvis man vil have et personligt hjem med kant og charme. I en lejlighed i Odense midtby er løsningen blandt andet en rå murstensvæg i New Yorker-stil og Troldtekt akustiklofter.

Troldtekt Odense Søndergade
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Claus Lund Clausen er tømrermester og ejer virksomheden GLANT, der renoverer og ombygger boliger på Fyn. I 2017 købte han en byejendom i hjertet af Odense, som han siden har opdelt i tre ejerlejligheder, og han er selv flyttet ind i stuelejligheden.

– Faktisk var det slet ikke meningen, jeg selv skulle bo i lejligheden. Jeg købte og renoverede ejendommen med henblik på, at jeg skulle sælge den videre, men pludselig blev stuelejligheden ledig, og så flyttede jeg selv ind, fortæller Claus Lund Clausen.

Lejligheden er 115 kvadratmeter fordelt på to rum, et køkken-alrum og en entre med loft til kip. Derudover er der en stor kælder, han bruger som kontor.

Skal ikke ligne de andre

Ejendommen ligger på en af Odenses mest populære gader, og husets vinkelfacon og nedgangen til kælderen giver lejligheden masser af gode hyggekroge. Alligevel gjorde Claus Lund Clausen sig mange overvejelser om, hvordan han kunne give lejligheden kant og personlighed, da han istandsatte den.

 – Når man totalrenoverer en lejlighed, kan den hurtigt komme til at ligne nybyg med hvide vægge, gipslofter og lyse køkkenelementer. Det var jeg ikke interesseret i, fortæller han.

Derfor valgte Claus Lund Clausen, allerede inden, han vidste, han selv skulle flytte ind, at have en rå endevæg i køkken-alrummet, fritlægge bjælker i kælderen, montere Troldtekt akustiklofter og etablere en køkken-ø med to forskellige udtryk.

Det bedste fra begge verdener

Resultatet er en lejlighed, der har et råt New Yorker-look, samtidig med at den emmer af skandinavisk enkelhed. Spørger man Claus Lund Clausen, er lofterne med til at bryde de rene, hvide flader, og samtidig giver de god akustik – derfor har han valgt Troldtekt i alle lejlighedens rum.

– Lofterne giver en rigtig god kontrast til det grå betongulv i køkken-alrummet, og til forskel fra mange andre lejligheder kan vi være mange mennesker rundt om spisebordet uden dårlig akustik. Det samme gælder i entreen og for den sags skyld i resten af lejligheden, siger Claus Lund Clausen.