Kontrastfuld boligrenovering

En gennemgribende renovering har forvandlet dette hus i Klampenborg til en smukt designet bolig med linjer og farvespil både inde og ude, der balancerer de varierende med de varige greb.

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i private hjem

Der er en usædvanlig fin kontakt mellem rummene i boligen, da stue og soveværelse ligger en halv etage over indgangen i køkkenet, og de tre børneværelser er placeret på en fløj nedenunder. Denne dynamik har familien bygget videre på og indrettet flere hemse i overetagen, der har loft til kip. Forskydningen i planerne giver et langsgående ovenlys, der sammen med de øvrige vinduesplaceringer og form giver en skulpturel effekt til huset som helhed. Dertil har familien fundet glæden ved farver i boligen og valgt forskellige farver til gulve og vægge, der på elegant vis understreger rummenes karakter og funktion.

 

Linjer af lys

Til det gennemførte design hører også sorte Troldtekt lofter overalt, som er anvendt uden fas for at opnå en sammenhængende flade. LED-skinner er fordelt i loftsfladen fra væg til væg og er med til at give lofterne deres eget design, som fremhæver lofterne til kip. I en bolig med åben forbindelse og høj loftshøjde har Troldtekt akustiklofter vist sig at fungere som effektiv lydabsorbent. De sorte Troldtekt lofter står i flot kontrast til de farvede vægge og gulve. Vinduesrammer- og nicher er udført i træ og giver sammen med lofterne et taktilt tilskud til designet. Også udenfor fungerer trævinduerne som modpol til stålfacadernes kølige, glatte flader med lodrette false. Mens de flotte farver skaber en variabel collage af rum, virker de sorte lofter, stålfacaderne og de gennemgående linjer i lofter og facader som mere konstante elementer, der fremstår homogent og roligt.