Et kontrastfyldt hjem

Med udsigt over Roskilde Fjord er tonen slået an til denne eksklusive bolig, hvor rumlighed og materialevalg går op i en højere enhed.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect m.a.a.

Huset er slankt og langstrakt, ligesom den vestvendte grund, hvor hovedattraktionen er udsigten til landskabet omkring Roskilde Fjord og muligheden for en dukkert i baghaven. Boligens potentiale er smukt udfoldet i en kontinuerlig rumlighed, der understreger stedets kvaliteter og retning.

Ved ankomsten ledes man af høje sidelys i gangen forbi værelserne til det store opholdsrum med køkken. Her åbner huset sig for alvor op med store vinduespartier mod syd og vest med loft til kip. Mod vest ligger husets ene terrasse med forbindelse til haven. Terrassen er overdækket af et stort svævende tagudhæng, der med en asymmetrisk taghældning visualiserer hele husets arkitektur. I underetagen finder man soveværelset, ligeledes med udsigt og adgang til endnu en terrasse.

Den luksuriøse stil er understreget med delikate badeværelsesfaciliteter og walk-in-closet.

Husets linje

Kernen midt i huset med badeværelser og garderobe er i egefinér og udgør den varme del af interiøret sammen med det velvalgte møblement. Bygherren er samtidigt parret bag Koncil – Unikt byggeri, som har specialiseret sig i opførelse eller renovering af boliger, det vil sige fra projekteringen til byggestyring og indretning. Koncil arbejder meget bevidst med materialerne, hvilket boligen også bærer præg af fra de smukke, robuste gulve til køkken og akustiklofter.

Alle lofter er sorte Troldtekt line, som naturligvis er orienteret i husets retning og fortsætter forbi glasfacaden til det store udhæng. De mørke lofter udgør en smuk kontrast til udsigten og lyset fra de store glaspartier. Loftsfladen er også med til at forbinde husets forskudte planer og skaber en fin, arkitektonisk sammenhæng.