Ro til det, der betyder noget

God akustik og et behageligt indeklima giver ro og overskud i det arkitekttegnede hjem tæt på naturen.

Troldtekt - Ry
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

- Jeg kan fordybe mig i mit arbejde, når jeg arbejder hjemme. Samtidig er der plads til at koble fra, når jeg har fri. Også selvom børnene leger med deres venner inde i vores køkkenalrum. Huset er bygget, så vi koncentrerer os om det, der virkelig betyder noget: At være sammen som familie, fortæller Rasmus Gorm Pedersen.
 
Han er direktør og medejer af Vitani A/S og byggede i 2010 den arkitekttegnede villa på 260 kvadratmeter i Ry, et stenkast fra skoven. I huset bor Rasmus Gorm Pedersen sammen med sin ægtefælle og parrets to mindre børn. Parret ønskede, at huset skulle danne en smuk, hyggelig og praktisk ramme for familien.

- Det koster ikke ekstra at kombinere god akustik, flot arkitektur og bæredygtige løsninger, når det er tænkt ind i projektet fra start. Det kræver blot grundige overvejelser og kompetent rådgivning, inden byggeriet går i gang, siger Rasmus Gorm Pedersen.

Et hensyn til naturen

Flere arkitekter var inde over projektet, og deres råd har betydet, at huset er gennemtænkte ned til mindste detalje. Træet til facaden stammer fra ansvarlig skovdrift, Troldtekt loftet sikrer den gode akustik og bidrager sammen med ventilationen til et godt indeklima. Der er endda installeret regnvandsopsamling i haven og solcelleanlæg på taget.
 
- De bæredygtige løsninger i huset giver os god samvittighed, og samtidig opnår vi en fornuftig driftsøkonomi. Vi er måske ikke miljøfanatikere i vores familie, men vi benytter alligevel ofte naturen til sport og fritidsaktiviteter. Derfor har vi følt et ansvar for også at tænke hensynet til naturen ind i vores husbyggeri, siger Rasmus Gorm Pedersen.