Husmandssted anno 2022

Efter at have drevet landbrug på nordøst Fyn i mange år, valgte familien at bygge sit eget husmandssted, hvor naturen fortsat er i centrum for både selve boligen og hverdagen.

Troldtekt akustikplader har unikke lydabsorberende egenskaber og sikrer god akustik i f.eks. private boliger

Det ældre valnøddetræ ved indkørslen danner centrum for husmandsstedets vinklede længer og det smukke træ får herigennem en bærende rolle for stedets historie. Her værnes om naturen og landbolivets traditioner. Mellem de to længer ligger indgangspartiet i en lavere mellembygning, som er indbydende som et orangeri. Glaspartier til ankomstsiden og gårdhaven giver lys og åbenhed.

Familien har med egne skitser og et godt samarbejde med lokale håndværkere sat sit eget præg på huset, hvor har været fokus på langsigtede løsninger både med hensyn til materialer og indretning. Helt fra begyndelsen af byggeriet blev der indarbejdet en løsning for god akustik i boligen og her faldt valget på Troldtekt lofter.

 

Moderne valg

Den ene længe er indrettet til bryggers og garage med værksted, mens selve boligen ligger i modsatte fløj med opholdsstue i forlængelse af køkkenalrummet, som har udgang til haven. Rummene har loft til kip med indbyggede spots. Troldtekt v-line er en designløsning, familien stødte på i deres mange materialevalg. Med de sammenhængende v-spor i pladerne bliver lofterne til rolige flader, der understreger rummets retning.

Familien har ønsket at få mange bæredygtige løsninger i deres moderne husmandssted og har derfor valgt mange slidstærke materialer og fået jordvarmeanlæg til opvarmning af huset. Boligen er et fint eksempel på traditionel bygningskultur og moderne, bæredygtige elementer i samklang.