Åben planløsning sætter akustikken på prøve

En minimalistisk indretning, få døre i huset og store vinduespartier giver lyde fri leg i boligen i Silkeborg. Derfor går et Troldtekt akustikloft hånd i hånd med den åbne planløsning, så hjemmet bliver et rart sted at være.

Troldtekt akustiklofter er det naturlige valg til at sikre god akustik og et sundt indeklima i den private bolig
Foto: Anette Roien

På en hjørnegrund i Silkeborg ligger et funkishus på 170 m2 med fladt tag og store, flotte vinduespartier. Huset har en mere åben planløsning end klassiske parcelhuse. Stue, køkken, spisestue og gang er ét stort rum kun opbrudt af en midterkerne. Kernen består af et toilet og viktualierum og har i siderne indbyggede nicher med arbejdsstation og læseplads.

Den åbne planløsning, store vinduespartier og et gulv af store skiferklinker får huset til at virke rummeligt– men det har givet udfordringer i forhold til akustikken.

– Vi har valgt Troldtekt akustiklofter i hele huset. Både fordi et gennemgående loft skaber det flotteste visuelle udtryk, men også fordi det er super vigtigt, at der er styr på akustikken i et hus som dette. Lyde har nemt ved at komme rundt, og derfor har akustikpladerne en enorm effekt, fortæller Henrik Dissing, direktør i HD Bolig, der har opført og indrettet huset.

Fokus på naturlige materialer

For Henrik Dissing er det vigtigt, at huset er hyggeligt og har charme, selv om det er nybygget. Derfor er der i høj grad brugt naturlige materialer i indretningen, som dermed også tilgodeser miljøet.

– Boligen skal være naturlig og rar at opholde sig i. Vi har valgt et rustikt skifergulv og Troldtekt akustikplader, som skaber en kontrast til husets skarpe linjer og minimalistiske indretning. Udvendigt er de sorte mursten brudt med lyst thermotræ og en stor overdækket træterrasse. Generelt er der et interessant spil mellem kontrastfyldte materialer, siger Henrik Dissing.

Terrassen er opført i samme niveau som huset, så uderummet bliver en udvidelse af det indvendige areal. Den ligger perfekt vendt mod syd-vest og helt ugeneret af naboer og trafik. På den måde fungerer den som et charmerende uderum.