Sinus House

Familien Nybo var begejstret for Deres helt nye hus med et spændende arkitektonisk udtryk. De højloftede rum levede dog ikke op til familiens ønsker til akustik, ligesom de ønskede en minimalistisk indretning der passer til huset. Løsningen blev nye akustiklofter fra Troldtekt og familien fik derved også sat deres eget præg på boligen både visuelt og akustisk.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect MAA

Troldtekt blev det enkle valg til en forbedret akustik i hele boligen. Et materiale, der forkorter efterklangstiden mærkbart og fremmer et godt indeklima. Villaen har tidligere været udstillingshus med navnet Sinus House, fra typehus firmaet M2.

Boligen er et typehus fra firmaet M2, som lancerede en stribe anderledes typehuse tegnet af landets bedste arkitekter: Schmidt hammer lassen architects, Cebra, 3xn, Dorte Mandrup, Arkitektfirmaet C.F. Møller og Bjarke Ingels Group. Arkitekturen er raffineret i sort og hvid med skæve vinkler og højt til loftet, men som ved andre typehuse kunne de selvfølgelig tilpasses i en eller anden grad.

Mikkel Frost, arkitekt og partner i Cebra, fortæller om Sinus House, som arkitektfirmaet har stået bag:

"Sinus House er en genkendelig bolig med sin længeform og sadeltag, men derudover er der arbejdet med et mere specielt udtryk og en god funktionalitet. I bygningens langsider er der skåret indsnit i, hvilket primært giver bedre dagslys i boligen og nogle fine udearealer tæt på boligen. Indsnittene er fremhævet ved at bryde den mørk-pudsede facade med hvide flader - der igen fremmer dagslysets vej til boligen. Et typehus skal jo kunne ligge på forskellige matrikler, men med disse indsnit i begge langsider er der garanti for en  god terrasse. De fleste foretrækker at sætte præg på deres egen bolig og tilpasse den deres behov og ønsker. Med et udstillingshus har familien jo ikke forinden købet kunne vælge overflader."

Familien Nybo foretog flere tiltag for at forbedre lydforholdene i boligen og forsøgte i første omgang at sektionere opholdsrummene med en dør uden mærkbar virkning. Da familien undersøgte forskellige typer lofter med henblik på at forbedre akustikken blev stort set alle løsninger overvejet. Troldtekt akustiklofter blev valgt af flere grunde:

"Det ville ikke reducere loftshøjden væsentligt og så er det enestående lydabsorberende."

Troldtekt-pladens rustikke overflade fandt familien også var et godt modspil til det skarpskårne hus. Resultatet er stor glæde og lettelse fra familiens side, for det har virkelig hjulpet på støjen i boligen.

"Allerede undervejs i opsætningen bemærkede vi forskellen mellem rummene med og uden Troldtekt - også selv med lav støj", fortæller familien.