Grundig renovering gav lys og luft

En gennemgribende renovering har forvandlet et klassisk parcelhus fra 70’erne til et lyst og moderne hjem for en børnefamilie på fire. En ny tilbygning med åbent køkken, loft til kip og Troldtekt akustik er hjemmets nye centrum.

Troldtekt, private home Skanderborg
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Torben Svenning Hansen og hans familie gik grundigt til værks, da parcelhuset i Skanderborg skulle renoveres. Halvdelen af rummene i huset fra 1973 har fået nye funktioner og spærene er ombygget, så loftshøjden er løftet til tre meter.

Det tidligere køkken og entreen er inddraget til et nyt børneværelse og et ekstra toilet. På den måde har familiens datter på ti år og sønnen på otte år nu hver deres værelse. 

Alrum eller ej

Det nye køkken er rykket ind i den gamle stue, der ved hjælp af en tilbygning på 22 kvadratmeter er forvandlet til et lyst og rummeligt fællesrum med loft til kip. Det giver rigeligt med luft til madlavning og samvær med familie og gæster.

Selve beslutningen om at lægge køkkenet i det åbne rum krævede lidt overvejelse.

– Vi var meget opmærksomme på, hvordan lydniveauet ville blive i det nye rum. Før lå køkkenet for sig selv, så man for eksempel kunne lukke døren og høre radio under madlavningen. Nu skal vi stå i et åbent rum og klare det hele, og derfor var akustikken væsentlig for os, siger Torben Svenning Hansen.

Akustikloft var let at montere

Med en baggrund som tømrer og ingeniør har Torben Svenning Hansen selv udført en stor del af renoveringen, og han var meget omhyggelig med at udvælge det rette loft, så både akustik og udseende var i top.

– I begyndelsen hældte jeg mest til et gipsloft, men da jeg blev opmærksom på Troldtekts nye loftsplader med extrem fin struktur skiftede jeg mening. Loftet måtte ikke se rodet ud, og hvor gips let kommer til at føles for koldt, så giver Troldtekt en mere varm og hyggelig stemning. Desuden forbedrer Troldtekt akustikken over hele loftets overflade, hvor det kun er hullerne i gipsloftet, der virker lyddæmpende. Og så er der den ekstra fordel, at Troldtekt er meget lettere at montere, fordi det ikke skal spartles, siger Torben Svenning Hansen.