Fra kompakt 70’er-bolig til åben minimalisme

Efter en ombygning har Pernille Hornbæk Leth og hendes familie fået større fællesområder og plads til familiefester. Et Troldtekt loft med indbyggede højtalere og spots giver god akustik og frihed til minimalistisk indretning.

Troldtekt acoustic panels, private home
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Det greb om sig, da Pernille Hornbæk Leth og hendes familie først kom i gang med at renovere deres hjem i Skanderborg. Allerede da de købte det 113 kvadratmeter store parcelhus, var de indstillet på, at der skulle væltes vægge og ændres på indretningen.

– Vi gik først og fremmest efter lokalområdet, da vi købte vores hus. Boligen stod med alt det originale fra 1970’erne, der var lavt til loftet og små værelser. Vi har nu rykket vægge ned, så vi har fået en stor, åben spisestue og et stueområde. Da vi først var i gang fik vi også lagt gulvvarme ind, fortæller Pernille Hornbæk Leth.

Mere ørenlyd til familiefesterne

Familien har hentet inspiration til ombygningen fra venner og familie, herunder en bekendt, der er Troldtekt akustik-fagmand. For Pernille Hornbæk Leth var godt klar over, at god akustik er afgørende.

– Vi kom fra et rækkehus, der var lidt af en betonklods med glatte vægge, hårde laminatgulve og sindssyg dårlig akustik. Vi kommer fra store familier på begge sider, og familiefesterne var næsten ikke til at holde ud, fordi der var så meget støj. Vi ville stadig gerne have det minimalistiske look, og når huset ikke er større, er det loftet, der skal skabe den gode akustik, siger Pernille Hornbæk Leth.