En lys idé om sorte lofter

Casper Larsen faldt for de sortmalede Troldtekt plader, da han skulle vælge loftbeklædning til sit nybyggede hus. Resultatet er et flot, kontrastfyldt look og en behagelig lyd i alle rum.

Troldtekt - Skovlunde
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Enkelt, rummeligt og stilrent. Familiens nye hus i udkanten af København er blevet præcis, som murermester Casper Larsen altid havde forestillet sig, det skulle være, når han engang byggede sit eget hus. Med gedigne materialer og holdt i hvidt murværk fra yderst til inderst glider det harmonisk ind i rækken af hvidpudsede huse på villavejen.

Var ikke i tvivl, da han så den sorte

Umiddelbart var det Casper Larsens plan at beklæde villaens lofter med gips. Men både tømreren og ingeniøren anbefalede ham at vælge en akustikregulerende loftløsning på grund af husets flisegulve og murstensvægge. At det blev et sortmalet loft, skyldtes en spontan beslutning.

– Jeg kiggede på et par muligheder i byggemarkedet, men da jeg så den sortmalede variant i et Troldtekt katalog, tænkte jeg: Det skal bare være den der, fortæller Casper Larsen.

Med to en halv meter til loftet havde han ikke mange forbehold for at vælge en lidt utraditionel løsning med mørke lofter i samtlige rum. Casper Larsen var alligevel spændt på udfaldet.

– Jeg var lidt nervøs for, om det kunne risikere at give fornemmelsen af, at loftet falder ned i hovedet på en. Men det gør det jo overhovedet ikke, siger han.