Designer Søren Vester har ført den gamle præstegård ind i en ny tidsalder

I sit hjem i Thise tester Søren Vester de gode designidéer i forbindelse med sin løbende renovering. Senest har han fået monteret et akustikloft af typen Troldtekt v-line med plader baseret på den nye cementtype FUTURECEMTM.

Troldtekt akustiklofter i privatbolig

Søren Vester er designer og kendt fra flere tv-programmer. Ved siden af driver han sin virksomhed, ’Vesters Workshop’, som yder bistand til blandt andre boligejere, der skal have designet drømmehjemmet.

Privat bor designeren med sin familie i Thise ved Limfjorden på en gammel præstegård fra 1896, hvor der altid er nye projekter på tegnebrættet.

– Nu renoverer vi på 14. år, når tiden er til det. På nær murene er stort set alt andet renoveret og gennemisoleret. Vi har ført den gamle bygning ind i en ny tidsalder og gjort alt så vedligeholdelsesfrit som muligt, lyder det fra Søren Vester.

Hårde materialer gav dårlig akustik

I hjemmet med mange gæster bliver der flittigt snakket, grinet og diskuteret forskellige idéer i køkken-alrummet og det kreative kontor. Men i kombination med en forkærlighed for hårde materialer som betongulv og rå vægge er det opskriften på dårlig akustik. Derfor valgte Vester at få monteret Troldtekt akustikplader i designvarianten Troldtekt v-line.

– Vi fik akustiklofter på førstesalen i forbindelse med renoveringen deroppe, hvilket gjorde, at vi altid satte os derop for at arbejde på grund af den behagelige akustik. Selvom det egentlig var køkkenets tur til at blive renoveret, valgte vi at prioritere en forbedret akustik i køkken-alrummet og på kontoret, siger Vester og fortsætter

– Jeg elsker vores betongulv, hvor vores hund kan rende rundt, og vi går ind og ud i gummistøvler. Ved at have akustikreguleringen som én samlet loftsflade kan vi nu sidde 10 mand til frokost og snildt høre hinanden. Også høreapparatsbrugere beskriver en mærkbar forskel, da det runger ikke lige så meget.

Et bevidst materialevalg

Søren Vester valgte Troldtekt akustikplader, der er baseret på cementtypen FUTURECEM™, som har et 30 procent lavere CO2-aftryk end traditionel cement. Troldtekt akustikplader baseret på FUTURECEM har et markant reduceret CO2-aftryk, og samlet over hele produktets livscyklus er CO2-aftrykket 26,4 procent lavere end for Troldtekt baseret på grå cement. Produktionen på Troldtekts fabrik foregår med 97,8 procent vedvarende energi.

At bygge bæredygtigt er et krav for Søren Vester:

– Det skal vi bare gøre. Det er vigtigt at bruge materialer, der kan holde i længden og uden brug af skadelig kemi. Materialet skal være ærligt hele vejen igennem, og med Troldtekt baseret på FUTURECEM er CO2-aftrykket samtidig væsentligt reduceret, siger han.

Design, der holder i længden

Varianten Troldtekt v-line tilfører diskrete v-spor på langs ad loftet. Søren Vester har valgt loftet i den naturlige farve fra cementtypen FUTURECEM, som blandt andet indeholder kalcineret ler.

– Den grålige farve changerer og har et mere groft udtryk, men det giver kant til den gamle præstegård og spiller godt sammen med bjælkerne i loftet. Det må ikke blive for pussenusset – jo simplere, desto bedre, lyder det fra designeren.