Designerparrets gennemtænkte hjem

Nanna Holm Bissø og Rasmus Degn arbejder professionelt med design. Nu er de nået i mål med deres eget drømmehjem i Solbjerg. De har selv designet og bygget alt indvendigt.

Foto: Tommy Kosior

Familien på fire overtog et halvfærdigt hus i Solbjerg, hvor kun det rå fundament, vægge og tag stod på grunden. Men for Nanna Holm Bissø og Rasmus Degn, som begge arbejder hos indretningsvirksomheden Ambiente, var det en smal sag.

– Vi har stået for alt det sjove med at tegne og bygge. Det tog os cirka seks måneder, da vi har bygget alting selv, så det har vi brugt vores aftener og weekender på, siger Rasmus Degn.

– Mens vi var i forhandlinger om huset, brugte jeg ventetiden på at tegne skitser i 3D, så vi havde en køreplan for designet af køkken, lofter, møbler og alt, siger Nanna Holm Bissø.

Det er arkitekterne KAARK i Odder, som har tegnet husets ydre linjer.

En indretning, der siger ’wow!’

Designerparret faldt for husets varme, rødbrune mursten. Indvendigt var det niveauforskellene og de forskellige zoner, der især vakte interessen. Dertil er der store vinduer i køkkenet, som kan åbnes helt og vender ud til den kommende terrasse. Alle gulve er i poleret beton.

Badeværelserne er med store travertin-fliser, som er skåret til hos den italienske producent, så de passer i rummets bredde, og med ovenlysvinduer over bruseren.

– Vi ville gerne have et hus, hvor man bliver overrasket. Det behøver ikke være et hus for alle, men må gerne vække opsigt og have steder, hvor man tænker ’wow!’. Eksempler på det er vores indbyggede reol i stuen, der går fra gulv til loft, og vores kaffe-niche, som vi valgte i stedet for en pejs, lyder det fra Rasmus Degn.

Samtidig har parret tænkt praktik ind i hjemmet, for med to børn, en kat og travle jobs nytter det ikke noget, hvis man ikke må gå ind med sko på.

Klassisk med et twist

Selvom parret er vant til at arbejde med design, er det et stort projekt at bygge et hus.

– At vi begge arbejder professionelt med indretning, har været en force. Det er en kæmpestor fordel, at vi kender mange materialer og har testet dem på vores arbejdsplads, siger Nanna Holm Bissø.

Selv beskriver de deres stil og materialevalg som klassisk med et twist. Blandt andet køkkenet i linoleum og bruneret messing. Også køkkenbordpladen i Travertin-sten, som går igen som badeværelsesklinke og bidrager med lyse nuancer, fungerer nu og i mange år frem.

Råt og naturligt med Troldtekt

Det samme gælder valget af de klassiske Troldtekt akustikplader i grå natur, da de grå nuancer spiller sammen med de øvrige elementer i hjemmet. 

– Vi valgte grå natur, da den ikke bliver alt for mørk eller for blank. Grå natur har en varme i sig, og vi kan godt lide det rå og naturlige udtryk og det farvespil, som farven giver afhængigt af lyset, siger Rasmus Degn.

Parret er da også gået all in på farven, hvor både gardinstænger og højttalere er lakeret i samme farve som skruerne i loftet. Derudover har de valgt lysskinner, der er integreret i Troldtekt loftet.

– Selvom jeg havde tegnet det indvendige design i 3D, er det jo noget andet i virkeligheden, men vi er virkelig glade for de valg, vi har truffet. Selvom betongulvet i sig selv er hårdt, og her er meget glas, er det blevet et varmt og hyggeligt hjem, siger Nanna Holm Bissø.