Luftig bolig omgivet af naturlige materialer

I et naturskønt område mellem Sjællands nordkyst og Arresø har Cirkulært Byggeri opført et sommerhus, der fungerer som pilotprojekt for fremtidige bæredygtige boliger.

 Træhuset lyser op i skoven med sin naturlige træoverflade og indrammer samtidigt stedet ved at være meget enkelt og have flere overdækkede uderum. Idéen med huset har været at opføre en familiebolig/sommerhus med bæredygtige materialer og løsninger, som samtidigt lever op til en Svanemærket bolig. Her er indeklimaet i fokus, hvilket blandt andet er løst med naturlig ventilation via en diffusionsåben trækonstruktion kombineret med luftspjæld i vinduesrammerne.

Arkitektonisk kan huset beskrives som et længehus med ensidig taghældning og sedum på taget. Facaderne er Superwood med fræset spor, der giver en fin variation til udtrykket. Tagrender i kobber og vinduesrammer med bronzeanodisering tilføjer jordfarver til huset som helhed. Det store opholdsrum er orienteret mod vest, hvilket giver et fint lysindfald i rummet, mens træerne tilføjer lidt skygge i sommerhalvåret.

 

Enkle og smukke flader

Overalt inde i sommerhuset er prioriteret robuste og smukke materialer. Brede plankegulve forstærker oplevelsen af at være i naturen, og det store view til den grønne grund tydeliggøres af sorte Troldtekt lofter med det diskrete v-line spor, der markerer husets længde. Her er valgt Troldtekt baseret på cementtypen FUTURECEMTM, som har et markant reduceret CO2-aftryk i forhold til Troldtekt baseret på traditionel cement.

André Bøgelund Jahn er manden bag Cirkulært Byggeri, og han har mange års erfaringer fra bolig- og byggebranchen. Han oplever, at efterspørgslen på bæredygtigt byggeri i private boliger er stigende, og firmaet arbejder også udelukkende med bæredygtige løsninger. At mange firmaer nu kan dokumentere deres produkter, som er egnet til fx svanemærket byggeri, gør kun arbejdet mere meningsfyldt.

Troldtekt er registreret i Nordisk Miljømærknings database over materialer, der kan indgå i svanemærket byggeri.