Træ i moderne indramning

Det nye sommerhus ved Hals i Nordjylland er et vigtigt samlingssted for familien, ligesom det oprindelige hus var. Rammerne er forbedret på mange parametre, der også giver stedet sin egen identitet.

Akustiklofter fra Troldtekt i fritidsbolig

Gårdrummet er aflukket og præcist defineret på tre sider af bygningskroppen, mens fjerde side udgør grundens grønne og vilde område. Et ældre fyrretræ har overlevet byggeprocessen og minder om, at vi er tæt på kysten. Bygningerne udgør et opbevaringsrum, en sauna og selve beboelsesbygningen.

Boligen er stramt disponeret med opholdsrum og køkken ud til gårdrummet, mens værelser og bad ligger samlet i husets ”ryg”. Den skrå tagflade falder ned mod gårdrummet og betyder, at man i høj grad oplever omgivelserne indrammet af de store vinduespartier. I husets gavl er der også et stort vinduesparti ud til terrassen, hvor taget er trukket ud over og giver skygge.

Sommerhuscharme

Da familien skulle have tegnet deres nye sommerhus, skulle det, som det tidligere hus, være hyggeligt og i træ. Den tanke har N+ P ARKITEKTUR fra Aalborg vekslet til et moderne og indbydende hus med træ både inde og ude, hvilket er kontrasteret af et sort køkken og sorte døre og lofter. Herved fremstår de indvendige træfacader mere levende og stoflige og giver en flot grafisk effekt.

Troldtekt line lofterne understreger husets længderetning med de langsgående linjer i loftspladerne og understreger den grafiske stil. Troldtekts akustiske egenskaber og den mørke farve giver rummet atmosfære og nærhed. I den ene ende af opholdsrummet er der også blevet plads til en hems, som hører til et rigtigt sommerhus, hvor der gerne må være plads til gæster.