Et særligt rum

Da familien havde skitserne klar til deres kommende sommerhus, var der mange overvejelser om kombinationerne af materialerne. Resultatet er et smukt sommerhus, hvor træ og Troldtekt akustiklofter giver en rar personlighed til huset.

Akustiklofter fra Troldtekt i fritidsbolig
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Naturen er flyttet lidt tættere på familien, som sætter pris på havet og en god vandretur. Ved Ebeltoft har de opført et nyt sommerhus, hvor naturen både findes i egnen omkring og i selve huset.

Træ har været et oplagt materiale, da bygherren er uddannet tømrer og konstruktør og arbejder på tegnestuen Vallentin Haugland i Horsens.

Sommerhuset er opført som to sammenstillede længer med skrånende tage. Længerne danner et fint haverum med terrasse og plads til udeliv. Den ene længe er indrettet som en fløj med fire soveværelser, to badeværelser og entré. Fra gangen kan man også gå ud på terrassen.

Alle rum har træ på væggene og særligt i gangen sanser man træets overflade og fine taktilitet.

Husets hjerte

Som i de fleste sommerhuse er opholdsrummet med køkken det primære rum. I dette sommerhus er det på nogle måder et regulært rum, dog med små nicher til brændeovnen og en dyb vindueskarm til at sidde i.

Troldtekt er valgt som loftsmateriale i hele huset, da det passer til de øvrige materialer og giver rummene en god akustik trods hårde gulve.

Bygherren fortæller, at Troldtekt også er valgt for sit visuelle udtryk, og i det regulære opholdsrum var det oplagt at montere designløsningen Troldtekt line, som giver rummet en stærkere karakter.

Loftet bliver fremhævet som to sammenhængende flader, idet loftet går til kip. Troldtekt line står også i smuk kontrast til de organiske vægge med træ, der opleves som udsmykning af rummene.