Trige

Jan Sørensen fra JKJ Bolig i Trige ved Århus har flere gange benyttet Troldtekt i selskabets ejendomme. Han taler begejstret om effektiv brandsikring, sundt indeklima og beslutningen om at gentage succesen med en Troldtekt loftsbeklædning i et af JKJ Boligs nyere huse.

Troldtekt private home in Trige

Det er først og fremmest et spørgsmål om lyd eller mangel på samme. Et spørgsmål om at kunne høre – eller netop ikke høre – de visioner, Jan Sørensen ser i det nye JKJ hus. Huset måler 252 kvadratmeter og er én af de boliger, selskabet har bygget med henblik på salg. Huset er rummeligt med centralt køkken-alrum samt et større gangareal, der alt sammen er belagt med granitgulv, ligesom også bordpladen i køkkenet er lavet af granit. Det giver huset et smukt og stilfuldt udtryk, men det giver desværre også en hverdag, hvor de mange hårde materialer let ender med at støde sammen i et rungende støjinferno.
– Klinker og fliser er meget populære, men de kan give støjgener, medmindre man kompenserer for generne i valget af det øvrige materiale, fortæller Jan Sørensen fra JKJ Bolig i Trige ved Århus.

Og ifølge ham er Troldtekt loftsbeklædning en både smart og effektiv løsning og absolut den foretrukne, når det kommer til et godt lyd- og indeklima.

Fra haller til hall

– Desværre oplever jeg af og til stadig, at folk udelukkende forbinder Troldtekt loftet med noget, man finder i stalde og idrætshaller. Men det er en grov og gammeldags forenkling. I dag findes produktet i et væld af farver og strukturer, så man altid kan finde en løsning, der klæder lige netop den type hus eller hjem, man har behov for at lyddæmpe, siger Jan Sørensen.

Troldtekt er med andre ord gået fra at være indbegrebet af idrætshal til også at kunne pryde den store, fornemme (men forfærdeligt rungende) hall i luksusvillaen. Og Jan Sørensen understreger, at JKJ Bolig gerne bruger Troldtekt akustikløsninger igen, når lyden skal dæmpes.

Enkelt og effektivt

– Vi købte selv pladerne og havde så en tømrer til at sætte dem op i huset. Resultatet er virkelig bemærkelsesværdigt, og det er utroligt, hvad loftet gør i forhold til at dæmpe og opbløde lyden. Det er altså ikke bare det, at loftet dæmper lyden og er brandhæmmende. Troldtekt pladerne er også nemme at eftermontere på eksempelvis trælofter, understreger Jan Sørensen.

Desværre oplever mange private huskøbere ikke, hvor stor en forskel Troldtekt produkterne faktisk gør, da de først rykker ind i husene, når loftet er monteret.
– Som sagt er der mange, som stadig opfatter denne type loft som noget, der hører haller til – eller, som slet ikke kender produktet. Hvis bare folk fik lov at lytte til forskellen – så ville de også høre fordelene, slutter Jan Sørensen.