Dramatisk indretning

Vallø Mejeri ved Køge blev den industribygning, som parret bag indretningsfirmaet MAKWäRK Interior Design havde drømt om at forvandle til bolig og arbejdsplads.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Den industrielle bygning fra 1949 var den perfekte ramme for den anderledes indretning, som parret Britt Christiansen & Mikkel Küster holder af og er meget dedikerede til. Det store hovedrum med en indskudt etage har endnu de hvide fliser fra mejeri-tiden og særligt karakteristisk er også de store vinduespartier, der giver utrolig meget dagslys til rummet. Rummets dramatiske højde og størrelse er understreget ved en indretning, der kommer den store skala i møde. Belysningen indtager rummet med skulpturelle lamper og en indbygget pejs og danner rum i rummet. Det lange spisebord og store planter er også med til at skabe den dramatiske stemning. Men indretningen er samtidig fuld af kontraster, som betyder, at rummet er indbydende og hyggeligt med personlige elementer og håndplukkede møbler.

Spektakulære glaslofter

Flest mulige industrielle spor fra mejeriet er bevaret, og Britt Christiansen & Mikkel Küster har virkelig været kreative i indarbejdningen af de historiske rester. Den indskudte etage er en oprindelig del af mejeriet, hvorfra mælkesiloer hang ned igennem huller i loftet. Hullerne er blevet til runde glasgulve, som giver en fin forbindelse mellem kontoret ovenpå og boligen nedenunder. Grå Troldtekt er valgt som lofter i det store rum og har stor betydning for akustikken i det rå rum. Troldtekts karakter passer både ind i det industrielle rum og i ønsket om at skabe en venlig atmosfære i huset. Troldtektpladerne er i Vallø Mejeri anvendt med en markeret fas, som fint korresponderer med flisernes fuger.