Vejle

Det var Lise Lærke Hattings mange års erfaring med indretning af dags­institutioner, der sikrede god akustik i det charmerende træhus i Vejle. Med Troldtekt har familien fået en løsning, hvor lyd, pris og udseende hænger fornuftigt sammen.

Troldtekt, privatbolig Vejle
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Det smukke træhus ser næsten majestætisk ud, som det står og knejser på bakkedraget i Planetbyen i det vestlige Vejle med udsigt over fjorden. Her flyttede Lise Lærke Hatting ind i sommeren 2009 sammen med sin mand og to mindste børn. Ægteparret, der begge er uddannet konstruktører, har selv tegnet huset – et energivenligt, kubistisk byggeri i to plan. Da der skulle vælges akustikløsning til loftet i husets køkken-alrum, var Lise Lærke Hatting ikke i tvivl om, at det skulle være Troldtekt plader. I mange år havde hun nemlig brugt Troldtekt i sit arbejde med blandt andet daginstitu­tioner og skoler i Vejle Kommune – og ad den vej fået øjnene op for materialets unikke egenskaber.

Køkken-alrum i dobbelthøjde

Efter en hurtig rundtur i huset forstår man, hvorfor det har været nødvendigt at arbejde aktivt med at sikre en god akustik i det moderne hjem med to hjemmeboende børn og to udeboende, der ofte kommer på besøg. Husets køkken-alrum ligger i åben forbindelse med førstesalen og har en højde på hele seks meter på det højeste sted. På alle gulve er lagt bambus, der er et relativt hårdt materiale – dog lidt blødere end klinker. Og så er der mange høje vinduer, så familien kan nyde udsigten over by, fjord og skov.

– Fra mit arbejde med byggeri ved jeg, at en stor lofthøjde kombineret med hårde gulve og mange glaspartier betyder, at akustikken hurtigt bliver dårlig. Vi valgte akustikpladen fra Troldtekt, fordi jeg altid har syntes, at den var et fornuftigt produkt, hvor lyd, pris og udseende hænger godt sammen, siger Lise Lærke Hatting.

Testet med konfirmationsfest

Inden familien flyttede ind i huset, holdt de datterens konfirmation i det store køkken-alrum med knap 40 gæster samlet til fest. Og at akustikken i det nye hjem er helt i top, er familien slet ikke i tvivl om.

– På det tidspunkt var der ingen møbler i huset. Kun bordplader, der var placeret på bukke, og så de stole, vi sad på. På grund af Troldtekt pladerne var der ingen rumklang overhovedet, siger Lise Lærke Hatting. På spørgsmålet om, hvad hun synes om pladernes æstetiske kvaliteter,
lyder svaret prompte:

– Troldtekt er et pænt og lyst loft, der passer godt ind i husets stil. Det giver en god kontrastvirkning til de glatte gipsvægge – og så er det helt vedligeholdelsesfrit. Jeg kan ikke komme i tanker om andre produkter, der kan det samme som Troldtekt, siger Lise Lærke Hatting.