Nybyggerdrømme blev til virkelighed

I Allingsås har en børnefamilie selv tegnet og bidraget til byggeriet af deres nye hjem. Her faldt valget på grå Troldtekt, som spiller naturligt sammen med deres minimalistiske, nordiske stil.

Rebecka Ryting og hendes mand gik med en fælles drøm om at designe deres eget hus i Allingsås, og drømmen blev til virkelighed i 2021. Begge er ingeniører i byggebranchen, så de ønskede selv at tage så stor del i projektet som muligt.

– Vi tegnede selv huset og købte derefter huset i løst træ af et lokalt byggefirma. Vi hyrede selv alle entreprenører og klarede nogle materialeindkøb. Min mand holdt fri fra at arbejde for at hjælpe med at bygge huset. Jeg var på barsel med vores søn, som blev født en uge før første spadestik, og vi boede hos svigerfamilien i nærheden af ​​bygningen, siger Rebecka Ryting.

Parret, der har to børn på henholdsvis to måneder og to år, startede med at bygge i januar 2021, og med en overholdt tidsplan kunne de flytte ind i juli 2021.

 

Et enkelt, nordisk design

Det nybyggede hjem i Allingsås nordvest for Göteborg ligger i naturskønne omgivelser, hvilket huset også er designet efter. Store vinduespartier og terrassedøre sørger for at lukke dagslyset ind fra alle vinkler.

Farvepaletten er holdt afdæmpet i primært grå og sorte nuancer, men med hvide vægge og varme fra det gennemgående sildebensparketgulv.

Rebecka Ryting fortæller, at de fra begyndelsen var klar over, hvilken stil de ville vælge i forhold til arkitektur og indretning:

– Vi ville gå den minimalistiske vej med en nordisk stil. Med stilfulde og gode funktioner, der passer til en familie med små børn.

 

Troldtekt som gennemgående materiale

I forlængelse af den nordiske stil var Troldtekt et naturligt valg, og parret valgte at få monteret Troldtekt i alle lofter.

I den kombinerede spise- og dagligstue, der går op til kip, er der monteret klassiske Troldtekt akustikplader i grå. De sikrer behagelig akustik i det højloftede rum og fremhæver desuden de blottede træspær fra konstruktionen.

I resten af huset er der valgt hvid Troldtekt, herunder det indskudte køkken i forlængelse af stuen samt på badeværelset, hvor der begge steder er installeret belysning i Troldtekt pladerne.

– Vi ønskede god akustik, og Troldtekt var desuden også stilfuldt og økonomisk overkommeligt. Vi er glade for resultatet, og vores gæster er positivt overraskede over akustikken, da vi endnu ikke har mange genstande eller tekstiler til at dæmpe akustikken med, siger Rebecka Ryting.