Familiens nye tilbygning trækker naturen ind

I Jelling bor familien Due i landlige omgivelser, og det har de udnyttet maksimalt i deres nye tilbygning. En tilbygning, som er med Troldtekt, og som blev præmieret af Vejle Kommune med hele to arkitekturpriser.

Troldtekt akustiklofter er det naturlige valg til at sikre god akustik og et sundt indeklima i den private bolig

I Jelling uden for Vejle har de fem medlemmer af familien Due fået tilføjet 100 kvadratmeter til deres nedlagte landejendom med en ny tilbygning, der er bygget ved siden af det eksisterende hus.

– For otte år siden, mens vi stadig var studerende, købte vi ejendommen. Allerede dengang ville vi gerne have tilbygning, når vi fik børn. Vi fik taget hul på byggeprocessen, og i foråret 2022 stod vores nye tilbygning færdig, siger Jacob Due.

Form- og farvemæssigt læner den nye bygning sig op ad hovedhusets arkitektur, men materialemæssigt er der årtier imellem, da stål både dækker tag og facader, og store vinduespartier dominerer i gavlen.

LOOP Architectcs har tegnet familiens tilbygning, som er blevet præmieret af Vejle Kommune med både Vejle-prisen 2022 og Borgernes Arkitekturpris 2022.

 

Udnytter naturen omkring

Jacob Due fortæller, at det primære ønske fra familiens side har været at trække den omkransende natur indenfor:

– Vi har dejlig natur hele vejen rundt om vores hus, og vi kan godt lide, at man kan fornemme naturen, uanset hvor vi befinder os i huset. Der er ingen naboer, og vi kan se, når børnene render rundt og leger ude. Derfor lå det i opgaven at skabe stor gennemsigtighed i tilbygningen.

Tilbygningen giver lange kig igennem huset og ud til markerne omkring, hvilket også bringer masser af dagslys ind gennem de store vinduespartier.

 

Materialer med varme

De materialer, der står tydeligst frem i tilbygningen, er egetræsgulvene, genbrugte bjælker samt facader og indbyggede reolsystemer i træ. Samtidig er vægge og indretning holdt lyst og enkelt.

– Nogle materialer er bare mere ægte og giver mere hygge og varme – og så patinerer de flot, selvom der kommer pletter og skrammer, lyder det fra Jacob Due, der tilføjer:

– Vi er meget legende og kreative mennesker. Vores hjem må gerne være nyt og pænt, men der skal være plads til, at vi kan udfolde os som familie, og at vi kan eksperimentere med indretningen. Alt behøver ikke være perfekt.

 

Troldtekt sikrer rum til sammenkomster

I tilbygningen har parret valgt hvide Troldtekt akustikplader:

– Min kone har fire søskende, og jeg har fem brødre. Det giver nogle store familiesammenkomster, og derfor skulle vi bygge noget, hvor vi kan være mange mennesker uden at gå på kompromis med akustikken. Netop derfor faldt valget på Troldtekt, fortæller Jacob Due og fortsætter:

– Mange gæster nævner den gode akustik, når de kommer hjem til os. Vi mærker det også selv i dagligdagen. Især hvis vi har været på besøg hos nogen med gipslofter.