Indramninger i en harmonisk helhed

Udgangspunktet for renoveringen af det lille 50’er hus i Aarhus Vest var de oprindelige ydermure og en enestående udsigt ud over byen og bugten. Undervejs i processen er det lykkedes at sætte meget af familiens eget præg på boligen.

God akustik og sundt indeklima i hjemmet med akustiklofter fra Troldtekt

De specielle mursten, som er en slags andensortering, giver boligen sit særkende og markerer omtrent den oprindelige, beskedne bolig. Her ligger blandt andet køkken-alrum med åben forbindelse til overetagen omkring trætrappen. I en delvis tilbygning er værelser og badeværelse samlet med udgang til haven fra alle rum.

Opholdsstuen er placeret på overetagen, hvor der tidligere havde været soveværelser. Rummets udformning med skrå vægge og bløde farver lægger op til afslapning og fortabelse i udsigten til himlen og Aarhus skyline. Det store vinduesparti er fint indrammet ligesom de øvrige vinduer, hvilket er én blandt mange fine detaljer i huset. Familien har ønsket et fokus på tegl og træ som elementer, der går igen inde og ude.

Historien bevaret

Troldtekt lofterne er også et meget gennemgående materiale, som tilmed er anvendt i udhænget ved soveværelset. I renoveringsprojektet valgte familien, at den nye bolig skulle have en god akustik, hvorfor de hurtigt kom frem til en Troldtekt løsning. Med v-line opnås en kontinuerlighed i fladerne, der samtidig har et blødt udtryk, som her kommer i fint samspil med de sarte farver på væggene og den øvrige indretning.

Fremfor at bygge et helt nyt hus har familien genbrugt dele af det eksisterende hus og bevaret en del historier om huset, der blandt andet er ridset i den nu indvendige teglmur. Samtidigt er ressourceforbruget mindre end ved nybyggeri.

Familien fortæller: ”Vi har i byggeprocessen haft tanker om at skabe en sammenhæng imellem inde og ude, samt at bringe nogle lette og varme farver ind i boligen. I forhold til vægfarverne har vi bl.a. ladet os inspirere af idéen om det naturlige lys på forskellige tidspunkter af døgnet, såsom morgenlys, aftenrøde og skumring. Vi synes de grå v-line Troldtekt lofter spiller godt sammen med det grå ståltag og træfacadebeklædningen udenfor, som står og gråner over tid. Indenfor bidrager lofterne udover god akustik til kontrast imellem lyst og mørkt, samt skaber hygge og tilføjer noget lidt luksuriøst”.