Villaens linjer ført ud i landskabet

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect MAA

Den nye, moderne villa ligner ikke familiens tidligere bolig på landet, men har også en fin kontakt til landskabet, store rum og ikke mindst en dejlig atmosfære. En fantastisk, skræddersyet bolig, hvor der er værnet om både helheden og detaljen

Højtbeliggende i byen Odder, syd for Aarhus, ligger familiens villa med en fin udsigt over landskabet og byen - og bøgeskov bagerst i haven. Fra alle rum er der fine kig ud i haven eller til udsigten, og det giver en særlig ro til det store hus.

Familien kontaktede arkitekt Kaare Sølvsten partner i  Arkitektfirmaet Seier+Sølvsten a/s, der har mange års erfaring med at tegne og indrette boliger, og som kender egnen syd for Aarhus. Der var nogle funktionelle krav til boligen, som er opfyldt i det færdige hus, men udnyttelsen af dagslyset og kontakten til landskabet har Kaare Sølvsten løst særligt fint med en åben plan og vinduerne placeret de rigtige steder.

Træ, tegl og Troldtekt

Sammenhængende gulv- og loftsflader forbinder vægskiverne i stuerne, der enten er hvide flader eller mørke, murede vægge med indbygget brændeovn. Trægulvene og teglstenene står i en fin kontrast til væggene og den hvide Troldtekt i loftet med indbyggede spots.

Troldtekt er valgt, fordi det dæmper de høje lyde og skaber en behagelig akustik. Netop akustikken kan være en udfordring i store rum med store vinduespartier. Kaare Sølvsten anbefalede materialet, som også har en fin stoflighed og er velegnet udendørs, her anvendt ved udhænget på terrassen.

Køkken med spisekrog ligger nærmest indgangen i huset, derefter følger spisestuen med vinduer til både nord og syd og opholdsrum med haven omkring. En flot detalje er de to brændeovne i spisestuen og opholdsstuen, der også bidrager til den dejlige atmosfære i huset.