Drømmehus med udsigt til Limfjorden

I familien Nielsens første bolig opdagede de glæden ved at bo ved Limfjorden. Nu har de bygget deres drømmehus, Stormly, hvor fjordudsigten er omdrejningspunktet.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, Architect m.a.a.

Store vinduespartier i den fem meter høje stue åbner sig i det ellers flade landskab ikke langt fra Nibe ved Aalborg, hvor udsigten er det første, man præsenteres for, når man træder ind i huset.

Udvendige, murede søjler giver et fint udhæng på taget, samtidig med at udsigten indrammes.

Husets idé er en muret ’krop’ med opholdsrum, mens en lavere afdeling rummer værelserne. Derudover har familien det sekundære opholdsrum ’Palmehaven’, hvor der også er pool.

Overalt er der en fin kontakt mellem inde og ude, og adgangen til terrassen mod sydvest kan ske via flere store skydedøre. Da vest som bekendt er den herskende vindretning på egnen, har familien kaldt huset for Stormly.

– Vi føler os utroligt privilegerede, at vi har fået mulighed for at bygge vores drømmehus, lyder det fra familien.

Kurveformer i loftet

Taget er som et stort ly og sortmalet Troldtekt line markerer loftsfladens hældning og peger i retning mod Fjorden. De elegante lofter er med til at give en bedre akustik i det højloftede rum og matcher de grå teglstensvægge og cedertræ.

I ’Palmehaven’, hvor der udover en stor pool er indrettet med loungemøbler og en bar, har familien valgt designserien Troldtekt curves. Kurveformerne i loftet har retning mod terrassen og fungerer som en god detalje i rummet.

Loftet er gråmalet ligesom de øvrige rum med samme taghældning. I lofterne er der indbygget forskellige typer belysning og højtalere, og huset er et såkaldt smart home, hvor blandt andet varme, lys og temperatur er programmeret og styres digitalt.