En villa tegnet til sit sted

Det særlige sted med de åbne vidder var familiens udgangspunkt for drømmevillaen. Med en hverdag i ejendomsmæglerbranchen var der mange idéer til det nye hjem.

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i private hjem

Landskabet ved Strøby er udgangspunktet for villaens arkitektur, der har fået et dramatisk og skulpturelt udtryk. Huset er sammensat af enkeltstående ”klodser”, med forskellige funktioner som garage, soveværelser, børneværelser, bryggers og opholdsstue. De enkelte enheder er som skåret i teglsten med store vindueshuller og skrånende tage. Et samlende rum i midten indeholder husets ”hjerte” - indgang og køkken med spiseplads, lounge/bibliotek og fordeling til de øvrige funktioner i huset. Her fra dette centrale ”torv” ser man ud i fire retninger og kan følge lysets gang over dagen. ”Klodsen” med opholdsstue er sænket et trin og drejet lidt, hvilket åbner mere op til den centrale terrasse mod vest.

 

Loftet som arkitektonisk formidler

Forbindelsen mellem inde og ude er vigtig i denne villa og er fint understreget ved, at det sorte Troldtekt line loft også er fortsat ud i udhænget. Loftet i det centrale rum er uden hældning men til gengæld i husets primære retning, idet linjerne peger mod nord/syd. Ifølge arkitektfirmaet KAARK, der har tegnet huset, har Troldtekt loftets formål været at samle rummet og lede blikket mod omgivelserne, hvilket den sorte farve forstærker. Samtidigt betyder det sorte, rolige og flade loft, at når man træder ind i de andre ”klodser”, der har loft til kip, bliver oplevelsen af disse rum forstærket.

Loftet giver altså en fin dynamik til huset, samtidigt med at akustikken forbedres i det opholdsrum, der mest har brug for det. For arkitekten er Troldtekt loftet et vigtigt bidrag til huset, og dets struktur spiller flot sammen med de mørke toner og variationer, der findes i husets tegl, som anvendes ude såvel som inde i opholdsrummet.