Liebhavervilla med fjordudsigt

I første række ud til Kolding Fjord ligger Villa Bayview. Enorme ­panoramavinduer sikrer et flot kig ud over naturen, og Troldtekt akustik mellem de fritlagte bjælker bidrager til den indendørs ro.

Troldtekt, Private home Kolding
Foto: Jacob Gonge Due

På sydsiden af Kolding Fjord ligger Villa Bayview, en nyopført 300 kvadratmeter stor privatbolig i forskudte plan. Villaens entré i midterniveau fører ind til det lyse og rummelige køkken-alrum, hvorfra der er åben adgang til det øvre niveau med stue og masterafdeling og kontakt til det nederste parterre med gæsteværelser, vinkælder og slyngelstue. Fra alle etager er der en formidabel udsigt over landskabet og Kolding by. 

Altanen putter sig i huset

Fra køkken-alrummet er der også udgang til den betonstøbte, sekskantede altan, der er bygningens særkende. Den specielle form, der ligger halvt inde i huset, giver både læ og skærmer for indkig fra naboerne.

– Altanen er støbt, så den nærmest putter sig ind til bygningens sydmur, som bliver varmet op af solen i løbet af dagen. Det er det perfekte sted at nyde udsigten over landskabet, fortæller Kjeld Kjeldgaard Ghozati, arkitekt og associeret partner i E+N Arkitektur, der har tegnet villaen.

Lyst og venligt interiør

Indvendigt nærmest emmer huset af materialitet, takket være murstensvæggene, naturstengulvet i alrummet og den rå beton. Sammen med det naturlige lysindfald fra ovenlysvinduet og de enorme vinduer med skjulte karme giver det et interiør, der opleves lyst og venligt.

– Vi har virkelig skruet op for kontrasten og materialiteten, med mursten inde og ude, fritlagte loftsbjælker og Troldtekt i loftet. Betonvæggen er støbt i bræddeforskalling, så man kan se aftegningerne af de enkelte planker, og vi har murede nicher til skabene, siger Kjeld Kjeldgaard Ghozati.

Fortrinlig akustikregulering

Loftet i villaen er et Troldtekt akustikloft monteret med frisebræt yderst og trælister mellem akustikpladerne. Sænkede flåder af Troldtekt plader skjuler LED-lamper, der lyser ind på loftsbjælkerne og dermed giver en diskret og stemningsfuld belysning.

– Troldtekt er et flot naturprodukt, der giver en fortrinlig akustikregulering. Villaen har en forbavsende god akustik på trods af de mange hårde flader. Desuden kræver loftet ikke noget malerarbejde, men skal blot monteres. Ved at tænke Troldtekt ind i bygningen fra begyndelsen kan man skabe nogle rigtig spændende løsninger, siger Kjeld Kjeldgaard Ghozati.