Villa Hideaway

Omgivet af huse fra forskellige epoker og knapt synligt fra offentlig vej ligger denne villa i Risskov ved Aarhus. Et charmerende gemmested, der danner en velfungerende og moderne ramme for en dynamisk familie med tre børn.

Troldtekt, Villa Hideaway
Foto: Thomas Mølvig, arkitekt MAA

Det smukke sandfarvede murværk signalerer kvalitet, men afslører ellers ikke meget om, hvad der gemmer sig indenfor. Der økonomiseres bevidst med virkemidlerne.

Villaen ligger i 5. række i forhold til Aarhus Bugten, men alligevel er det lykkedes at få havudsigt fra alle rum på de øverste niveauer. Bygningen åbner sig op mod sydøst med store glaspartier, og mellem de lavere liggende nabohuse er der fine kig til vandet og Mols. Man føler sig både tæt på det grønne i haven og det blå i horisonten.

Arkitekt MAA Kjeld Ghozati siger om villaen i Risskov: ”Det er et hus, som er baseret på ”musiske” forskydninger med rytme og poesi. Det var bygherrens ønske, at der overalt blev anvendt naturlige materialer, og der måtte gerne ”skrues op” for det rustikke look.”

Såvel ude som inde er der anvendt gule tegl med bagsiden udad. En lang in situ-støbt indermur bærer taget mod nord. De kraftige tværgående spær er synlige og giver visuel sammenhæng i hele huset. Troldtekt loftet er en vigtig del af husets naturlige identitet, og dæmper samtidig lydniveauet markant i de åbne rumforløb.