Den personlige bolig

Troldtekt villa in Hjortshoej
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect MAA

Huset er enkelt og skåret ind til benet i sit udtryk. En bolig, hvor arkitekten har haft mulighed for at detaljere huset i forhold til materialer, lys og rum. Det skaber en god ramme om en familiebolig  med plads til det personlige præg.


Et hus tæt på naturen og materialer som i et sommerhus. Sådan lød nogle af ønskerne til familiens nye bolig. Resultatet blev et charmerende hjem med en del træ, der patinerer smukt, samt rustikke materialer som betongulve og Troldtekt lofter. I boligens hjerte, køkkenet, er marmor også en del af udtrykket.

Den menneskelige skala er overalt tænkt ind i rummene og nicherne, som også var et ønske. Dagslyset bidrager til udformningen, da linjer gennem boligen åbner op til haven, ligesom ovenlyset i køkkenet og det altdominerende glasparti til haven giver meget dagslys.

En god sammenhæng mellem bolig og natur

Trods placeringen i et nyt boligkvarter, er der en meget fin kontakt mellem inde og ude, hvor skoven i baghaven er en stor attraktion. Døren til haven står ofte åben, og uderummet under udhænget er et fint ekstrarum. Troldtekt lofterne forbinder opholdsrummet inde og ude og skaber en tydelig sammenhæng.

Arkitekt Rasmus Bak fra Baks arkitekter fortæller, at akustik også var et vigtigt tema for familien, og Troldtekts stoflige overflade passer fint ind. ”Vi har valgt store formater i et vildt forbandt, der giver indtryk af en rolig, samlet flade”. 

Rasmus Bak fortæller videre, at arbejdet med detaljerne omkring materialer, lys og rumlighed er det, der gør boligen til en helhed. En bolig man kan indtage og gøre personlig.